Vicdanın zerresi yok

Vicdanın zerresi yok
Sakarya'da patlamanın meydana geldiği Büyük Coşkunlar isimli havai fişek fabrikasının, 2014 yılındaki bir kazada hayatını kaybeden işçinin ailesine "fabrika kapalı kaldı, zarara uğradık" diyerek dava açtığı ortaya çıktı.NTV'den...

Sakarya'da patlamanın meydana geldiği Büyük Coşkunlar isimli havai fişek fabrikasının, 2014 yılındaki bir kazada hayatını kaybeden işçinin ailesine "fabrika kapalı kaldı, zarara uğradık" diyerek dava açtığı ortaya çıktı.
NTV'den Yağız Şenkal, Sakarya'da patlamanın yaşandığı havai fişek fabrikasında 2014 yılında çalışan ve aynı yıl bir patlamada hayatını kaybeden inşaat ustası Yılmaz Şapoğlu'nun ailesiyle görüştü.
Şapoğlu'nun eşi, fabrika sahiplerinin, dava açmamaları için kendilerine ev, maaş ve çocukların eğitim masraflarını karşılama vaadinde bulunduğunu söyledi. Ancak aile kabul etmeyerek 1 milyon 250 bin liralık tazminat davası açtı. Bunun üzerine şirket, “kaza nedeniyle fabrikanın kapalı kaldığını, bu nedenle zarara uğradıklarını” öne sürerek 1 milyon 800 bin liralık karşı dava açtı.
Şapoğlu'nun eşi, "Davamız 5,5 yıldır devam ediyor. Onlar bize, biz onlara dava açtık. Onlar da fabrikamız zarara uğradı diyerek dava açtılar. Firma fabrikanın kaza nedeniyle kapalı kaldığını öne sürerek 1 milyon 800 bin liralık dava açtı. Çok sinirlendim, canın hiçbir değeri olmadığını gördüm. Babasını hiç tanımayan çocuğa bile dava açıldı" diye konuştu. Söz konusu iki dava da sürüyor.
Büyük Coşkunlar fabrikasında 11 yılda yedi kez patlama yaşandığı, her patlamadan sonra isminin değiştiği ortaya çıkmıştı. Geçen hafta cuma günü yaşanan patlamada da 7 işçi hayatını kaybetti. Patlamanın ardından arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü, cenazelerin kalktığı sıralarda MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan'ın da aralarında olduğu bir MÜSİAD heyeti bölgeye geldi. Fabrika sahibi MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'a “moral vermeye” geldikleri açıklanan heyet, Coşkun'la yemek yedi ve sosyal medyada fotoğraf paylaştı.