Virüse karşı en riskli kan grubu belirlendi

Virüse karşı en riskli kan grubu belirlendi
İtalya ve İspanya’dan bin 610 koronavirüs hastasının kan örneklerinden alınarak yapılan bir araştırma, belirli kan gruplarına sahip kişilerin hastalığı daha ağır geçirme riskini hesapladı.Almanya ve Norveç’te yapılan...

İtalya ve İspanya’dan bin 610 koronavirüs hastasının kan örneklerinden alınarak yapılan bir araştırma, belirli kan gruplarına sahip kişilerin hastalığı daha ağır geçirme riskini hesapladı.
Almanya ve Norveç’te yapılan araştırmaya göre A kan grubu sahip kişilerin koronavirüse yakalanma ihtimali daha yüksek, 0 kan grubu ise daha yüksek. Solunum cihazına bağlanan hastalar üzerinde yapılan araştırmada, insan genomunda iki noktanın virüste solunum riskiyle bağlantılı olduğu, bu noktalardan birinin de, kan grubunu belirleyen gen olduğu ortaya çıkarıldı. Buna göre, kan grubu A olan hastaların oksijene ihtiyaç duyma veya solunum cihazına bağlanma oranı yüzde 50 daha yüksek. 0 kan grubundan hastaların riski ise yüzde 35 daha az. Araştırma henüz hakem incelemesinden geçmezken, daha önce ABD ve Çin’de yapılan araştırmalar da benzer sonuçları ortaya koymuştu.