Vizesiz dolaşım beklerken Schengen hayal oluyor

Vizesiz dolaşım beklerken Schengen hayal oluyor
Türkiye yıllardır serbest dolaşım beklerken yaşanan aşırı yoğunluk Schengen vizesini hayal olma noktasına getiriyor. Vize için randevular temmuz ayına verilmesi, sosyal medyada, “Schengen vize başvurularının durdurulduğu”...

Türkiye yıllardır serbest dolaşım beklerken yaşanan aşırı yoğunluk Schengen vizesini hayal olma noktasına getiriyor. Vize için randevular temmuz ayına verilmesi, sosyal medyada, “Schengen vize başvurularının durdurulduğu” iddiasına yol açtı.

Almanya Büyükelçiliği, bu iddialara ilişkin Habertürk’ün sorusunu yanıtladı. Büyükelçilik açıklamasında 6 Şubat 2022’de Türkiye’yi sarsan büyük depremleri anımsattı ve o günden bu yana yaşanan yoğunluğun altını çizdi.

Açıklamada, şu anda randevu alırken bekleme süresinin uzun olduğunun farkında olduklarını belirterek, “Bu durumun başvuru sahipleri üzerinde yarattığı büyük yükün farkındayız. Vize ofisimiz her gün mümkün olan en fazla sayıda randevu vermekte, ancak talep kapasitenin çok üzerindedir” ifadeleri kullanıldı.

6 Şubat’ta meydana gelen ve 50 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Almanya depremzedelerin “hızlı bir şekilde” üç aylık vize almasının sağlanacağını ve ülkedeki akrabalarının yanına gelebileceğini açıkladı.

Almanya için vize başvurusunda bulunmak için resmi olarak yetkilendirilmiş kurum olan iDATA’nın web sitesine girildiğinde de vize başvurularında yoğunluk yaşandığına ilişkin bir uyarı yer alıyor.

iDATA üzerinden vize başvurusu için randevu almak istenildiğinde en yakında randevu 6 Temmuz 2023 olarak görülüyor.