Vladimir Zelenski, savaşın merkezinde

Vladimir Zelenski, savaşın merkezinde
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, ülkesinin birlikleri ile Rus güçleri arasındaki çatışmaların en yoğun yaşandığı ayrılıkçı Luhansk ve Donetsk bölgelerindeki Lisiçansk ve Soledar şehirlerini ziyaret etti.Lisiçansk...

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, ülkesinin birlikleri ile Rus güçleri arasındaki çatışmaların en yoğun yaşandığı ayrılıkçı Luhansk ve Donetsk bölgelerindeki Lisiçansk ve Soledar şehirlerini ziyaret etti.

Lisiçansk şehri, ülkede en yoğun çatışmaların yaşandığı Severodonetsk’in birkaç kilometre güneyinde yer alıyor.

Lisiçansk ve Severodonetsk Luhansk bölgesinde; Soledar ise Donetsk bölgesinde bulunuyor.


VOA’nın haberine göre Zelenski, önceki gece yayınladığı videoda, “Doğuya gittim, Lisiçansk ve Soledar’daydık” dedi. Bir diğer videoda ise Zelenski kamuflaj kıyafetleriyle, sığınak gibi kapalı bir yerde Ukraynalı askerlerle konuşurken görülüyor. Zelenski askerlere yaptığı konuşmada, “Hepinizin hak ettiği şey zaferdir, en önemli şey budur. Ama ne pahasına olursa olsun değil” diyor.

Zelenski önceki gün sabah ise büyük kısmı Rus işgali altında olan güneydoğu’daki Zaporijya’daki cephe birliklerini ziyaret etti. Ukrayna Cumhurbaşkanı, bu bölgedeki bir sağlık merkezini de ziyaret etti ve haftalarca kuşatma altında kaldıktan sonra şu anda Rusya’nın elinde olan Mariupol şehri de dahil olmak üzere evlerini terk etmek zorunda kalan insanlarla konuştu.