VOLKSWAGEN TÜRKİYE YATIRIMINI ASKIYA ALDI

VOLKSWAGEN TÜRKİYE YATIRIMINI ASKIYA ALDI
Volkswagen'in açıklamasına göre Alman üretici, pandemiden ötürü düşen otomobil talebinden dolayı yeni kapasite artırımına bir süre gerek duymayacak.Alman otomobil üreticisi Volkswagen AG, koronavirüs pandemisinden kaynaklı...

Volkswagen'in açıklamasına göre Alman üretici, pandemiden ötürü düşen otomobil talebinden dolayı yeni kapasite artırımına bir süre gerek duymayacak.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen AG, koronavirüs pandemisinden kaynaklı talep düşüşünden dolayı Türkiye dahil tüm yatırımlarından vazgeçti.

Volkswagen tarafından yapılan e-posta açıklamasına göre şirket koronavirüs pandemisinden kaynaklı düşen otomobil talebinden dolayı yeni kapasite artırımına bir süre gerek duymayacak.

Pandeminin ekonomik ve sosyal açıdan ciddi sonuçlar doğurduğu ve tüm dünyada ekonomik büyümenin ciddi ölçüde yavaşlayacağının öngörüldüğü belirtilen açıklamada, "Gerçekçi olmak gerekirse krizin üstesinden gelmek ve pandemi öncesinde planladığımız satış rakamlarına tekrar ulaşabilmek için en az 2 - 3 yıl gibi uzun bir zamana ihtiyacımız var. Bu koşullarda Volkswagen Grubu faaliyetlerini ve planlamalarını, uluslararası otomotiv pazarındaki değişen koşullara göre revize etmek zorunda kalmıştır. Manisa'da açılması planlanan yeni üretim fabrikası da elbette bu kapsama dahildir." dendiği belirtildi