Vuhan’da da hasta vaka ayrımı yapıldığı ortaya çıktı

Vuhan’da da hasta vaka ayrımı yapıldığı ortaya çıktı
Koronavirüsün tespit edildiği ilk yer olan Çin’in Vuhan kentinde sanılandan çok daha fazla kişinin virüse yakalanmış olabileceği açıklandı.Çin Salgın Hastalıkları Önleme Merkezi’nin yürüttüğü çalışmalar, 11 milyon...

Koronavirüsün tespit edildiği ilk yer olan Çin’in Vuhan kentinde sanılandan çok daha fazla kişinin virüse yakalanmış olabileceği açıklandı.
Çin Salgın Hastalıkları Önleme Merkezi’nin yürüttüğü çalışmalar, 11 milyon kişinin yaşadığı Vuhan’da kent nüfusunun yüzde 5’inin virüse yakalanmış olabileceğine işaret ediyor. Bu oran, Vuhan’da koronavirüse yakalanan kişi sayısının yaklaşık 500 bin olabileceği anlamına geliyor. Kentin nüfusu 11 milyon. Açıklanan bu son tahminler, Vuhan’daki resmi vaka sayısının 10 katı. Kentte bugüne kadar 50 bin 354 Covid-19 vakası kayda geçirilmişti. Semptom göstermeyen vakalar, Çin’in resmi vaka sayılarında yer almıyor.
Yapılan araştırmada Vuhan kentinde ve Vuhan’ı da kapsayan Hubei bölgesinin yanı sıra Pekin ile Şangay’da yaşayan toplam 34 bin kişiden örnekler alındı. Koronavirüse karşı antikor geliştirme oranı Vuhan’da yüzde 4,43 olurken, Hubei bölgesinde aynı oran yüzde 0,44’te kaldı.
HEYETİN ZİYARETİ ÖNCESİ GELDİ
Son araştırma sonuçları, uluslararası bir heyetin Vuhan’a ziyaretinden hemen önce geldi. Heyet, koronavirüsün nerede ve nasıl ortaya çıktığını incelemek üzere Vuhan’da çalışmalar yürütecek ve Dünya Sağlık Örgütü’ne sunmak üzere bir rapor hazırlayacak.