Wagner’den Rus yetkililere “İhanet” suçlaması

Wagner’den Rus yetkililere “İhanet” suçlaması
Rus paramiliter örgütü  Wagner Grubu’nun kurucusu Yevgeni Prigojin, Telegram üzerinden Rus vatandaşlarına hitaben yeni bir mesaj yayınladı. Prigojin, Rusya›nın düzenli ordusunun cephanesini Ukrayna›daki savaşçılarıyla paylaşması...

Rus paramiliter örgütü  Wagner Grubu’nun kurucusu Yevgeni Prigojin, Telegram üzerinden Rus vatandaşlarına hitaben yeni bir mesaj yayınladı. Prigojin, Rusya›nın düzenli ordusunun cephanesini Ukrayna›daki savaşçılarıyla paylaşması için vatandaşlardan orduya baskı yapmalarını istedi.

61 yaşındaki Rus oligark, bir süredir kamuoyunda Kremlin’i eleştiren açıklamalarda bulunuyor. Özellikle Ukrayna’nın doğusundaki Bahmut’ta aylardır süren çatışmaların, Wagner Grubu ile Rus ordusunun arasının açılmasına neden olduğu belirtiliyor.

Prigojin, mesajında Moskova’yı askeri kazanımları yavaşlatan bir “ucube bürokrasiye” sahip olmakla suçladı.  Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov’un savaşçılarına cephane tedarik etmeyi reddettiği iddialarını kamuoyu ile paylaşan Prigojin, bunun “vatana ihanet” ile eş anlamlı olduğunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Wagner’in adını kullanmadığı açıklamasında, tedarikte sıkıntılar olduğu yönündeki iddiaların “kesinlikle yanlış” olduğu belirtildi.