WhatsApp, Facebook, Instagram fena çöktü herkes Twitter’a aktı

WhatsApp, Facebook, Instagram fena çöktü herkes Twitter’a aktı
Akşam saatlerinde popüler sosyal medya siteleri Facebook ve Instagram’ın yanı sıra WhatsApp’a saatlerce erişim sağlanamadı. Instagram açılmak istendiğinde server hatası verdi. WhatsApp’a ise sistem bağlanamadı. Facebook’ta...

Akşam saatlerinde popüler sosyal medya siteleri Facebook ve Instagram’ın yanı sıra WhatsApp’a saatlerce erişim sağlanamadı. Instagram açılmak istendiğinde server hatası verdi. WhatsApp’a ise sistem bağlanamadı. Facebook’ta da “Sorry, something went wrong” uyarısı verildi. Aynı çatı altında faaliyet gösteren üç platform da açıklama yaparak, sorunu çözmek için çalıştıklarını belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da Twitter’dan şu açıklamayı yaptı: “Global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir. Bu mecralarda sıkça yaşanan kesintiler, tüketici hakları yönünden yeni bir düzenleme ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamalarımızı kullanmaya davet ediyorum.”
BORSADAN KÖTÜ HABER
Büyük kesintinin ardından Facebook hisseleri %5’in üzerinde değer kaybetti.
UYGULAMALAR ARASINDA ATIŞMA
Erişim sorunu devam ederken Twitter “Kelimenin tam anlamıyla herkese merhaba” diyerek yaşanan soruna atıfta bulundu.
WhatsApp verdiği yanıtta “Merhaba” dedi.
Instagram da “Merhaba ve mutlu Pazartesiler” ifadelerini kullandı.
HAMZA DAĞ FIRSAT BİLDİ: 19 YILDIR KESİLMEYEN HİZMETİN ADI AK PARTİ
Yaşanan erişim sorunu, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Dağ’ın da gündemindeydi.
Dağ, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Instagram #Çökmüş Facebook Çökmüş #WhatsApp Çökmüş 19 yıldır kesilmeyen hizmetin adı AK PARTİ” ifadelerini kullandı.