Wilde’ın hapishanesi sanat merkezi olacak

Wilde’ın hapishanesi sanat merkezi olacak
İngiliz sokak sanatçısı Banksy, ünlü yazar Oscar Wilde’ın ‘ağır ahlaksızlık’ iddiasıyla parmaklıklar altında tutulduğu Reading Hapishanesi’ni, sanat merkezine dönüştürmek için satın almak istediğini duyurdu. Sokak...

İngiliz sokak sanatçısı Banksy, ünlü yazar Oscar Wilde’ın ‘ağır ahlaksızlık’ iddiasıyla parmaklıklar altında tutulduğu Reading Hapishanesi’ni, sanat merkezine dönüştürmek için satın almak istediğini duyurdu. Sokak sanatçısı, duvarında eseri bulunan hapishanenin 10 milyon sterlinlik fiyatını ödeyeceğine söz verdi.

Banksy’nin katkısı ise Reading İlçe Meclis’ininkiyle birlikte, eski hapishane için yapılan teklifi tahminen 12.6 milyon sterline çıkaracak.

NTV’nin aktardığı habere göre göre Banksy, Wilde’ın ‘sihir yaratmak için iki zıt fikri bir araya getirmenin koruyucu azizi’ olduğunu belirterek, “Onu yok eden yeri, bir sanat sığınağına dönüştürmek o kadar mükemmel hissettiriyor ki, bunu yapmak zorundayız” dedi.

HAPİSHANE DUVARINA YAPTIĞI RESMİN ŞABLONUNU SATACAK
Banksy, 10 milyon sterlini Reading Hapishanesi’nin duvarına yaptığı resmin şablonunu satarak elde edebileceğini açıkladı. Banksy’nin hapishane duvarına yaptığı figür, hapishaneden uç uca eklediği çarşafından sonunda bir daktilo bulunan bir yazarın yüzleştiği baskıdan kurtuluşunu temsil ediyor.

OSCAR WILDE NASIL TUTUKLANDI?
Wilde, Lord Alfred Douglas ile olan eşcinsel ilişkisi ortaya çıkınca ağır ahlaksızlıkla suçlanarak mahkum edildi. 1895-1897 yılları arasında Reading Hapishanesi’nde tutuldu.