Ya çözün ya da bırakın biz çözelim

Ya çözün ya da bırakın biz çözelim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin 17’nci gününde CHP’li büyükşehir belediye başkanlarıyla birlikte üçüncü kez deprem bölgesi Hatay’ı ziyaret etti. Hatay Defne’de konuşan Kılıçdaroğlu, bölgede hala...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin 17’nci gününde CHP’li büyükşehir belediye başkanlarıyla birlikte üçüncü kez deprem bölgesi Hatay’ı ziyaret etti. Hatay Defne’de konuşan Kılıçdaroğlu, bölgede hala çadır sorununun çözülemediğine işaret ederek isyan etti. Kılıçdaroğlu “Hatay’dan bu ülkeyi yönetenlere seslenmek istiyorum; Yahu Allah aşkına siz koskoca Türkiye’de nasıl olur da bir çadır sorununu çözemezsiniz! Nasıl olur da ‘Çadır sorununu çözdük’ diye ortada geziyorsunuz…” dedi. Daha önce yaptığı çağrıyı tekrarlayan Kılıçdaroğlu, çadır üreten firmalara seslenerek “Fiyatı ne olursa olsun tamamını satın alıp deprem bölgelerine göndermeye hazırız. Çözemiyorlarsa bıraksınlar biz çözelim” ifadesini kullandı.

Hatay’ın demografik açından dikkat edilmesi gereken bir kent olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, depremin ardından Hatay’dan ayrılan vatandaşlara “Burası sizin yuvanız, umarım kısa süre içerisinde dönersiniz” diye seslendi. CHP lideri, tarihi eserlerin korunması için yasal düzenleme yapılmak isteniyorsa parlamentoda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını açıkladı.

“Mesajım Kılıçdaroğlu’nun öncülük etme çağrısıdır”
HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medyadan yaptığı “Yürü Bay Kemal!” çıkışını, “Mesajım Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı üzerine değil; diyalog, dayanışma, müzakere ve iş birliği konularında öncülük yapması çağrısıdır” sözleriyle açıkladı. Artı Gerçek’ten Onur Öncü’nün sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Benim mesajım adaylıklara ya da ittifaklara yönelik bir çağrı değildir. İttifaklar arasında hem halka yardım ve dayanışma konusunda iş birliği olmalı hem de ittifaklar, artık açık ve şeffaf müzakere yürüterek siyasal sürece de müdahale etme cesaretini ortaya koyabilmeliler. Bu konularda da Sayın Kılıçdaroğlu öncülük yapabilir” ifadelerini kullandı.