Emre Özpeynirci

Emre Özpeynirci

Ya dönüşürler ya yok olurlar!

Tüm dünyada otomotiv endüstrisinin 10 yıl içinde büyük bir değişime uğrayacağını hatırlatan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Biz bu değişim için 2 milyar Euro’luk yatırımı devreye soktuk. Türkiye’de bu dönüşümü yapamayanlar hayatta kalamayacak” dedi.

AVRUPA’nın ticari araç üretim lideri, Türkiye’nin ihracat şampiyonu Ford Otosan, Türk otomotiv sanayinin elektrikli dönüşümüne liderlik etme misyonuyla birlikte 2026 yılına kadar 2 milyar Euro’luk tarihi yatırımı devreye soktu. Kocaeli’de elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerinin hayata geçirileceği bu yeni dönemde, Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında kapasite 440 bin adetten 650 bin adede çıkartılacak, bu 2 tesisin yanına 2 ayrı batarya montaj tesisi kurulacak. Ford Otosan bu yatırımla birlikte sadece Ford modellerini değil, 2023’ten itibaren Volkswagen için de dizel, hibrit ve elektrikli ticari araç üretimini devreye sokacak.
3 EŞİKLİ DEĞİŞİM OLACAK
Bu dev yatırıma ilişkin geçen hafta Best Fm’de yayınlanan Otoyaşam programında sorularımı yanıtlayan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, otomotiv endüstrisinin 10 yıl içinde dünyanın her yerinde büyük bir değişime uğrayacağını belirtti. Yenigün bu değişimin sebeplerini ise şöyle sıraladı: “Değişen dinamikler, teknolojiler, çevre bilincinin çok yüksek düzeye çıkmış olması ve devletlerin çok ciddi bir şekilde yeşil mutabakat çerçevesinde belli planları devreye sokması. Özellikle Avrupa ülkelerinde artık bir araç satılacaksa bunun sıfır emisyonlu olması isteniyor. Otomotivciler olarak bu değişimde 2024-2025 yıllarının birinci eşik, 2027-2028 yıllarının ikinci eşik, 2030 yılının ise resmin tamamen değiştiği sıfır emisyon süreci olacağını öngörüyoruz.”
FARKLI BİR KONUMA GELECEĞİZ
Yenigün, Türkiye’nin otomotivde 2 milyondan fazla üretim kapasitesine sahip bir ülke olduğunu hatırlatarak, “Avrupa’nın ithal ettiği her 4 otomobilden ve her 2 ticari araçtan biri Türkiye’den gidiyor. Ford Otosan olarak Avrupa’da en büyük kapasiteye sahip ticari araç üreticisiyiz. Bu dönüşümden ayrılmamız mümkün değildi. Bu yüzden 2 milyar Euro’luk yatırımla elektrifikasyon ve otonom araçlar konusunda farklı bir konuma geleceğiz ve Avrupa’da liderliğimiz artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu. Önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye’deki bütün otomotiv üreticilerinin buna ayak uyduracağını düşündüğünü de söyleyen Yenigün, ayak uyduramayanların ise tarihe karışacaklarını ve hayatta kalamayacaklarını söyledi.

Kocaeli’de 2 ayrı batarya fabrikası

FORD Otosan, Kocaeli’de bulunan Gölcük ve Yeniköy fabrikalarının kapasitesini 2 milyar Euro’luk yatırımla 440 bin adetten 650 bine çıkartırken, yanlarına da 2 ayrı batarya montaj fabrikası kuracak. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 180 bin adetlik kapasiteye sahip olan bu 2 batarya montaj fabrikasının, üretim tesislerinin hemen dibinde olacağını da sözlerine ekledi.

Vergi yükü kalkmadan elektrik talebi artmaz

AVRUPA’da 2030’dan itibaren içten yanmalı otomobil satışlarının sona ermesi beklenirken, Türkiye’de durumun ne olacağını sorduğumuz Yenigün, “Avrupa’da elektrikli araçların üzerinde ÖTV yükü yokken, bir de ciddi destekler bulunuyor. Ayrıca bedava şarj, bedava otopark gibi işletmesel teşvikler de var. Bunlar elektrikli araç talebinin artma sürecini hızlandırıyor. Bizde ise çok ciddi vergiler var. Bu yük ne zaman desteklenir, o zaman elektrikli araçların satışları artar. Bunu ortaya koymadan Türkiye’de gelişme olmaz” yorumunu yaptı.

Elektrikli Transporter da Kocaeli’nde üretilecek!

FORD Otosan, 2 milyar Euro’luk yatırımla birlikte 2022 başından itibaren elektrikli Transit’i, 2023 ilk yarı itibarıyla ise ‘yeni Nesil Transit Custom’ ailesinin dizel ve şarj edilebilir, hibrit elektrikli PHEV (Plug-In Hybrid) versiyonları ile tam elektrikli ilk versiyonunu da Kocaeli’nde üretmeye başlayacak. Ayrıca; Ford ve Volkswagen’in stratejik ortaklığı kapsamında yeni nesil Volkswagen 1 tonluk ticari araç modeli Transport da Kocaeli’de üretilecek. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Türkiye’de VW modelinin de yeni Transit Custom gibi hem dizel hem hibrit hem de elektrikli varyantlarının tümünü üreteceklerini söyledi. 2 markaya üretim yapacaklarını hatırlatan Yenigün, 1 tonluk ticari araçta 405 bin adetlik kapasitenin talebe göre şekilleneceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emre Özpeynirci Arşivi