Ya işsizlik ya az maaş

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 3, 2020 / 05:33

Birçok insanın işsiz kalacağını söyleyen Türkiye Patronlar
Platformu Başkanı Ömer Faruk Başaran, işine devam edenlerin ise daha düşük maaşla çalışmak zorunda kalacaklarını belirtti.

Ekonominin büyük yara aldığı koronavirüs salgınında fatura yine işçilere kesilecek. Binlerce çalışan ücretsiz izne gönderilirken, işine devam edenlere de işsiz kalacağı tehditleriyle maaş indirme yöntemleri konuşuluyor.
Koronavirüs salgınının 1930 buhranından sonraki en büyük daralmayı yaşatacağını söyleyen Türkiye Patronlar Platformu Başkanı Ömer Faruk Başaran, küresel ekonomide salgın nedeniyle yüzde 3 daralma beklendiğini ifade etti. Başaran, “Başta turizm ve ulaşım olmak üzere birçok sektörde küçülme yaşayacağız. Sosyal ve ekonomik düzen görülmedik şekilde bozulacak. Kişi başı gelirler, tüm ülkelerde düşecek” ifadelerini kullandı.
Salgının ekonomideki olumsuz yansımalarını değerlendiren Başaran, gelişmekte olan ülkelerde resesyon beklendiğini dile getirdi. Başaran, “Dünyada ve Türkiye’de birçok insan işsiz kalacak. İşini muhafaza edenler ise daha düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalacaklar. Tüm göstergeler, bu acı tablonun kaçınılmaz olduğunu ortaya koymaktadır” iddiasında bulundu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top