‘Ya katılın ya yolumdan çekilin’ demişti: Yol arkadaşlarıma çağrı yaptım

‘Ya katılın ya yolumdan çekilin’ demişti: Yol arkadaşlarıma çağrı yaptım
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ya bana katılın ya yolumdan çekilin” sözlerine dair konuştu: ‘Hayır biz mevcut düzenden memnunuz’ diyorsanız yolunuz açık olsun.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Engelliler Çalıştayı’nın...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ya bana katılın ya yolumdan çekilin” sözlerine dair konuştu: ‘Hayır biz mevcut düzenden memnunuz’ diyorsanız yolunuz açık olsun.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Engelliler Çalıştayı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meclis’te partisinin grup toplantısında yaptığı, “Bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum. Ya bana katılın ya şimdi, şu anda yolumdan çekilin” sözlerinin anlamı sorulan CHP lideri, “Arkadaşlar Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları siz de biliyorsunuz ben de biliyorum. Adalet yok. Hukuk yok. Demokrasi yok. Anayasa ayaklar altında. Bu ülkede herkes perişan halde ama sarayın sesi bile çıkmıyor. Ülke neredeyse sahipsiz durumda. Ben bu ülkeyi seven bu ülke için çaba harcayan, bayrağımızın özgürce dalgalanmasını isteyen vatanına bağlı bütün kesimleri yol arkadaşım olarak kabul ettim ve onlara çağrı yaptım. ‘Bizim vatanını satanlarla kavga etmemiz lazım’ dedim. Bu laf doğru. Ben bunu seslendirmek zorundayım” dedi.

Gazetecilerin, “Yalnız bırakıldığınızı mı düşünüyorsunuz” sorusuna CHP lideri, “Geniş kitleleri yanıma çekmeye, geniş kitlelerin sözcüsü olmaya, geniş kitlelerin dertlerini Mısır’daki sağır sultan duydu saraydakinin de duymasını istedim” yanıtını verdi.