Yağmur, kazalar, cezalar...

Yağmur, kazalar, cezalar...
2021 Formula 1 sezonunun ikinci yarışı Imola, heyecanlı olaylara sahne oldu. Red Bull pilotu Max Verstappen yarışı birinci bitirerek kariyerinin 11. zaferini elde etti. Mercedes pilotu Lewis Hamilton ikinci, McLaren pilotu Lando Norris...

2021 Formula 1 sezonunun ikinci yarışı Imola, heyecanlı olaylara sahne oldu. Red Bull pilotu Max Verstappen yarışı birinci bitirerek kariyerinin 11. zaferini elde etti. Mercedes pilotu Lewis Hamilton ikinci, McLaren pilotu Lando Norris ise üçüncü oldu.

Yağmur bütün yarışın seyrini değiştirdi. Yarışa üçüncü cepten başlayan Vertappen iyi bir kalkış yaptı ve pol pozisyonundan başlayan Hamilton’ı geçerek liderliği aldı. İkilinin teması sonucu Hamilton’ın ön kanadı hasar gördü. Bu mücadele sırasında Ferrari pilotu Charles Leclerc ise Verstappen’in takım arkadaşı Sergio Perez’i geçererek üçüncülüğü aldı.
Yağmur devam ederken Williams pilotu Nicholas Latifi, Nikita Mazepin’in sol ön lastiğine temas ederek pist duvarına çarptı ve yarış dışı kaldı. Bu kaza sonucu daha ilk tur tamamlanmadan pilotlar yarışa güvenlik aracının arkasında devam etti.
Yağmurun azizliğine uğrayan bir diğer isim de Mick Schumacher oldu. Güvenlik aracı daha pistten çıkmadan çaylak pilot kontrolünü kaybederek ön kanadını kırdı. Kanat parçalarının pit yolunu kapatması nedeniyle pite giremeyen Schumacher bir süre kanatsız devam etti.
Bu sırada Perez de kontrolünü kaybederek çakıl havuzuna girdi. Sonrasında yarışa dönen pilot, kural ihlali yaparak kaybettiği sırarsına döndü. Güvenlik aracı ardında yaptığı bu hatadan dolayı Perez’e 10 saniye ceza verildi.
Güvenlik aracı çıktıktan sonra yarış tüm hızıyla devam etti. Verstappen ve Hamilton çekişmesinde pite ilk giren Verstappen oldu. Hamilton’ın piti uzun sürünce Verstappen birinciliğini korumayı başardı.
Olaylar bununla da bitmedi. Verstappen ve Hamilton diğer pilotlara tur bindirerek yarışa devam ederken Hamilton, yaşadığı önden kayma sonucunda bir anda pistten çıktı ve ön kanadını kırdı. Bir süre çakıl havuzunda vakit kaybeden deneyimli pilot yarışa dönmeyi başardı. Daha bu olayın şoku atlatılamadan Valteri Bottas ve George Russell arasındaki mücadele sırasında büyük bir kaza yaşandı ve kırmızı bayrak çıktı. İki pilot araçlarından yara almadan çıkmayı başardı.
Yarış yeniden başladığında Hamilton dokuzuncu sıradaydı. Mercedes pilotu buna rağmen yarışı ikinci bitirmeyi başardı. En hızlı tur puanını da alan İngiliz pilot şampiyonada liderliğini korudu. Verstappen ise kırmızı bayraklar sonrası liderliğini sürdürdü ve 20 saniye fark atarak Imola’da zafere ulaşan isim oldu. Podyum gören son isim ise Norris’ti.
Ferrari, kendi evinde Leclerc ile dördüncü ve Sainz ile beşinci poziyonları elde etti.
Hafta boyunca takım arkadaşı Norris’in temposuna yetişemeyen Daniel Ricciardo, yarışa İngiliz pilotun önünde başlamasına rağmen takımın isteği üzerine Norris’e yol verdi. Ricciardo, Leclerc ve Sainz’a da geçilince altıncılıkla yetinmek zorunda kaldı.
Haftayı puanla kapatan diğer isimler; Aston Martin pilotu Lance Stroll, Alpha Tauri pilotu Pierre Gasly, Alfa Romeo’dan Kimi Raikkönen ve Alpine sürücüsü Esteban Ocon oldu.
Yarışın şanssızları ise Perez ve Vettel’di. Ceza almasının yanı sıra bir kaç kere pistten çıkan Perez, yarışı ancak 12. sırada bitirdi. Latifi, Bottas ve Russell dışında damalı bayrağı göremeyen bir diğer isim de Vettel’di. Vettel son turda vites kutusunda yaşadığı sıkıntı yüzünden yarışı bırakmak zorunda kaldı.