Yalan yasası tartışılıyor, Senin müebbet alman lazım

Yalan yasası tartışılıyor, Senin müebbet alman lazım
Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, basın ve sosyal medyaya ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifine tepki gösterdi. Akşener,...

Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, basın ve sosyal medyaya ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifine tepki gösterdi. Akşener, “Mesela ‘camide içki içtiler’ diyerek milleti kışkırtan kimdi Sayın Erdoğan? O zaman bu yasaya göre önce kendini tutuklaman gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Aç kalan yok” açıklamasına tepki gösteren Akşener, “Sayın Erdoğan ayıptır, günahtır. Böyle bir kibir olabilir mi? Hiç mi utanmıyorsun, hiç mi yüzün kızarmıyor, hiç vicdanın sızlamıyor? Bu neyin hırsı, bu neyin öfkesi, bu neyin inadı? Yazıklar olsun!” dedi.

Basın ve sosyal medyaya ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifine ilişkin konuşan Akşener, “İktidarın Meclisimize getirdiği bu teklife göre, endişe, korku ve panik yaratacak haber yapanlar 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Bakın burası çok önemli; endişe, korku ve panik yaratanlar… Memlekette endişeyi, korkuyu ve paniği sizce en çok kim tetikliyor? Mesela ‘camide içki içtiler’ diyerek milleti kışkırtan kimdi Sayın Erdoğan? O zaman bu yasaya göre önce kendini tutuklaman gerekiyor” diye konuştu.