Yalancı gerilimi

Yalancı gerilimi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün bir videoyla açıkladığı, ‘bir kaçış planının anatomisi’ gündemi sarstı. Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde paylaştığı videoda Erdoğan’ın vakıf süsü verilmiş paralel...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün bir videoyla açıkladığı, ‘bir kaçış planının anatomisi’ gündemi sarstı. Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde paylaştığı videoda Erdoğan’ın vakıf süsü verilmiş paralel yapılarla yurtdışına devasa paralar aktardığını iddia etti.

CHP lideri, TÜRGEV ve Ensar Vakfı aracılığı ile 1 milyar liranın ABD’deki paralel bir vakfa transfer edildiğini söyledi. TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ismini paylaşan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan çık söyle, bu para gönderdiğin paravanın başında senin ailenden kim var?” dedi.


SOYLU’NUN HEDEFİNDE KILIÇDAROĞLU VAR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabı Twitter’dan Kılıçdaroğlu’nun bir fotoğrafını paylaştı. Soylu paylaşımındaki “Yalancı” notuyla da Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

CHP liderinin açıklaması AK Parti cephesinde de hareketliliğe neden oldu. AK Partili isimler iktidar yanlısı A Haber’de yanıt verme sırasına girdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun canlı yayına bağlanarak Kılıçdaroğlu’nu ‘FETÖ kumpası’ ile suçladılar.

CHP’Lİ BAŞARIR’DAN SOYLU’YA SERT YANIT: “KRİMİNAL”
Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Soylu’ya CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan sert yanıt geldi. Başarır, sosyal medya hesabından Soylu’nun üzerinde “Kriminal” yazan bir fotoğrafını paylaştı. Başarır notunda, “Hakkındaki yüzlerce iddiaya aylardır cevap verememiş suç işleri bakanına bak. Terbiyesiz adam, ülkede asayişi sağlamakla görevlisin ama uyuşturucu kaçakçılarından, cinsel suç faillerine kadar herkesle kirli ilişkilerin var. Hâlâ daha utanmayıp seviyeni belli ediyorsun” dedi.