Yalvarıyorum tedbir alın

Yalvarıyorum tedbir alın
Koronavirüs nedeniyle vefat eden İBB doktoru Ümit Erdem için düzenlenen anmada konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da Covid vakalarında yavaşlama olmadığını belirterek, 2-3 haftalık kapanma önerdi.İmamoğlu, “Biz,...

Koronavirüs nedeniyle vefat eden İBB doktoru Ümit Erdem için düzenlenen anmada konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da Covid vakalarında yavaşlama olmadığını belirterek, 2-3 haftalık kapanma önerdi.
İmamoğlu, “Biz, en acı manzarayı, vefat sayılarıyla takip edecek bir kurumuz. Buradan gördüğümüz kadarıyla, ne yazık ki bir azalma söz konusu değildir. Hastanelerde ve yoğun bakımlarda yer bulma konusunda vatandaşların istekleri bize kadar ulaşmakta” diye konuştu.
2-3 HAFTA HER ŞEYİMİZLE MÜCADELE EDELİM
“Yalvarıyorum” diyen İmamoğlu, “Şehri kapatalım, 2 hafta, 3 hafta; zor bir şey. Ama bu işi yapan insanlar diyor ki ‘Bulaşı azaltmamız için 3 hafta soluklandırmamız lazım toplumu… Yalvarıyorum; lütfen tedbir alsınlar. 2-3 hafta her şeyimizle mücadele edelim, maddi manevi bütün eksiklikleri giderelim” dedi.

İBB Mezarlıklar Daire Başkanı: Kasımda ölümler, geçen yıla göre iki katına çıktı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlıklar Daire Başkanı Dr. Ayhan Koç, İstanbul’da kasım ayında 11 bin 500 kişinin öldüğünü ve bu rakamın geçen yıllar ortalamasının iki katı olduğunu açıkladı.
İstanbul’da her ölümün kayıtlara geçtiğini, Sağlık Bakanlığı’ndan gelen ölüm raporlarından bu rakamların günlük işlendiğini belirten Koç, “Birkaç yıllık istatistiklere baktığımızda, son 4 ya da 5 yıldır hiçbir değişiklik yok. Cenaze sayıları hemen hemen aynı. 2016 ile 2019 yılları arasında kasım ayı için 6 bin ölüm vakası var. Ama 2020’nin kasım ayında 11 bin 500 ölüm var. Arada 5 bin 500’lük bir fark var” diye konuştu.
Koç, herhangi bir pandemi ya da Covid mezarlığı olmadığını belirterek, “572 mezarlığın hepsinde bulaşıcı hastalık sonucu ölen vatandaşlarımızı defnettiğimiz oluyor” dedi.