Yamaha 3’te 3 yaptı!

Yamaha 3’te 3 yaptı!
2021 MotoGP Şampiyonası’nın üçüncü yarışı olan Portekiz Grand Prix’sinin kazananı Yamaha fabrika takımı pilotu Fabio Quartararo oldu. Quartararo bu sonuçla hem arka arkaya ikinci zaferini elde etti hem de şampiyonada liderliğe...

2021 MotoGP Şampiyonası’nın üçüncü yarışı olan Portekiz Grand Prix’sinin kazananı Yamaha fabrika takımı pilotu Fabio Quartararo oldu. Quartararo bu sonuçla hem arka arkaya ikinci zaferini elde etti hem de şampiyonada liderliğe yükseldi.
Pole pozisyonundan başlayan Quartararo iyi bir çıkış yapamadı ve gerilere düşerek liderliği Johann Zarco’ya kaptırdı. Bu sırada Suzuki pilotları Alex Rins ve Joan Mir ikinci ve üçüncü sıralara yükseldi.
Bitime son 20 tur kala liderlik Rins’e geçti. Gerilerden gelerek Rins’i sıkıştırmaya başlayan Quartararo, 17 tur kala liderliği aldı ancak Rins’le arasını açamadı. Rins, damalı bayrağı görmeye sadece 7 tur kalmışken motosikletinin kontrolünü kaybederek düştü ve yarışa veda etti. Quartararo, Rins’in kazasından sonra diğer grupla arayı iyice açarak rahat bir galibiyet aldı.
Podyum için yarışan şampiyona lideri Zarco da bitime altı tur kala düşerek yarış dışı kaldı.
Yarışa 11. sıradan başlayan Ducati fabrika takım pilotu Francesco Bagnaia, Mir’le olan ikincilik mücadelesini kazanarak şampiyonada 46 puana ulaştı. Geçen senenin şampiyonu Mir ise Bagnaia’nın temposuna yetişemedi ve podyumun üçüncü basamağıyla yetindi. Bagnaia’nın takım arkadaşı Jack Miller da yarışı tamamlayamayan isimler arasında yer aldı.
Sekiz kez dünya şampiyonu Marc Marquez 267 gün sonra nispeten iyi bir yarış çıkardı. Geçen sene kötü bir kaza geçiren ve kolundan 3 kez ameliyat olan Marquez, yarışı yedinci sırada tamamladı ve Portekiz’den puanla ayrılmış oldu. Marquez’in takım arkadaşı Pol Espargaro ise motosikletinde yaşadığı teknik arızadan ötürü 4. turda garaja girerek yarışı tamamlayamadı.
Haftanın en talihsiz ismi Jorge Martin oldu. Doha Grand Prix’inde sürpriz bir şekilde podyuma çıkan çaylak pilot, hafta sonunda geçirdiği kaza sebebiyle yarışa katılamadı.
Sezonun dördüncü yarışı 2 Mayıs’ta İspanya’da yapılacak.