Yanacağız

Yanacağız
Avrupa’yı kasıp kavuran sıcaklar, sonunda Türkiye’nin de kapısına dayandı. Bu haftadan itibaren ülke genelinde hava sıcaklıkları ortalama 5-6 derece yükselecek. Meteorolojiden yapılan açıklamada sıcak hava dalgasının tüm...


Avrupa’yı kasıp kavuran sıcaklar, sonunda Türkiye’nin de kapısına dayandı. Bu haftadan itibaren ülke genelinde hava sıcaklıkları ortalama 5-6 derece yükselecek. Meteorolojiden yapılan açıklamada sıcak hava dalgasının tüm yurtta etkili olacağı, özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde rüzgârın sıcak eseceği belirtildi.

Hava sıcaklıkları ülkemizde uzun süredir ortalamaların altında seyrederken Avrupa’da can kayıplarına neden olmuş, İngiltere’de termometreler 40 dereceyi göstermişti.

Ormanlara dikkat
Uzmanlar bu dönemde rüzgârın da serin esmemesi nedeniyle vatandaşları uyarıyor. Sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunması ve 11:00-16:00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmamasını tavsiye ediyor. Sıcak hava dalgası kuru esen rüzgâr nedeniyle özellikle Akdeniz Bölgesi’nde orman yangını riskini de artırıyor. Avrupa’da da özellikle Akdeniz ülkeleri orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Türkiye’nin birçok bölgesine 35-40 derece arasında seyretmesi beklenen sıcaklıkların Akdeniz’de 40 dereceyi geçmesi bekleniyor.