“Yandık demedim özür dilettim”

“Yandık demedim özür dilettim”
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin Konya Kongresi’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Davos’ta bizimle salonda olanlar, şimdi yeni parti kurdular. ‘One minute’ dediğimizde, ‘İşte şimdi yandık’...

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin Konya Kongresi’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Davos’ta bizimle salonda olanlar, şimdi yeni parti kurdular. ‘One minute’ dediğimizde, ‘İşte şimdi yandık’ diyorlardı” sözlerine yanıt veren Davutoğlu, “O gece Davos’ta ve Türkiye’de birileri ‘yandık bittik’ diye yakınırken başdanışman olarak Şimon Peres’in özür dilemesi için arka kapı diplomasisini bizzat yürüttüğümü ve bu özrün benim şahsi telefonumdan gerçekleştiğini kendisi de biliyor” yanıtını verdi.
‘HAVA SAVUNMASI OLMADAN NEDEN GÖNDERİLDİ?’
“Eğer Davos’ta yandık bittik demiş olsaydık, herhalde kendisi bizi bu olaydan takriben iki ay sonra Dışişleri Bakanı yapmazdı Bizim de bugünkü dış politika adımları ile ilgili soru sorma hakkımız vardır” ifadelerini kullanan Davutoğlu, “Daha üç gün önce Bartın’da görüştüğümüz İdlib şehidinin yakınlarının haklı sorularına hala cevap verilememiştir. Bu yiğit Mehmetçikler hava savunması olmadan oraya niye gönderildi? Bölgedeki hava koridorundan sorumlu olan Rusya’nın bu saldırılardaki tutumu açıkken sizi Moskova’ya götüren hangi kaygıydı?” diye sordu.