Yangın otele kadar

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 31, 2021 / 11:03

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik yakınlarındaki yangında oteldeki tüm müşterilerin tahliye edildiği ve büyük maddi hasarın oluştuğu Titanic Deluxe Bodrum oteli 2007’de meydana gelen, 100 hektarlık Kızılçam ağaçlarının yok olmasına neden olan yangından sonra bu alana kurulmuştu. Dünkü yangında da zarar gören alanın otellerin hemen yanında ve denize sıfır ormanlık alan olması dikkat çekti. Çevredeki vatandaşlar, “Bir burası kalmıştı otel olmayan. Yakında burayı da otel yaparlar. Yazık!” sözleriyle tepki gösterdi.
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik’te asırlık Halep çamı ormanların bulunduğu alanda birkaç noktada aynı anda başlayan yangın yaklaşık 3 bin turistin bulduğu turistik tesislerin içine kadar girdi. Yangında kabusu yaşayan yaklaşık 4 bin 500 personel ve turist onlarca tekne, bot ve sahil güvenlik botları tarafından karaya taşındı, yanmaktan son anda kurtuldular. Onlarca turist fenalık ve baygınlık geçirdi, karada bekleyen ambulanslarda tedavi edildiler.
Yangın kontrol altına alındıktan sonra yangının ulaştığı ve tahliye edilen Lujo Hotel Bodrum ve La Blanche Bodrum otellerine müşteriler geri dönmeye başladı. Titanic Deluxe Bodrum otel müşterilerinin bir kısmının başka otellere gönderildi, otelde maddi zarar oluştu.
YANGINLA YOK OLAN ALANA OTEL YAPILMIŞTI
15 Temmuz 2007’de Güvercinlik Mahallesi’nde 100 hektarlık Kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın meydana gelmiş, yangın sonucunda 250 hektar orman alanı ile 30 hektara yakın tarım arazisi ve zeytinlik yok olmuştu. Lujo Hotel, La Blanche ve Titanic Deluxe otellerinin de bu alan üzerine inşa edildiği biliniyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top