Yangından mal kaçırır gibi deprem konutu ihalesi

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 21, 2023 / 12:26

Bilim insanları “Aman inşaat için acele etmeyin. Çok büyük deprem, tüm zemin haritaları değişti. Mikro inceleme yapılması gerekir” diye günlerdir uyarıyor ama iktidarın acelesi var!

Hangi müteahhitin, hangi ilde, hangi bölgede inşaat yapacağının, enkazları kimlerin kaldıracağının kapalı kapılar ardında belli olduğu iddiaları da siyaset kulislerinde yoğun şekilde konuşulurken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesine ilk etapta 250 bin konut yapılacağını ve ilk ihalenin yarın yapılacağını duyurdu. Bakan Kurum, altı dükkan, iş yeri, anaokulu olan binalarda kolon kesmeye sık rastlanıldığı için “Altı dükkan, üstü daire dönemi sona eriyor” dedi. Bakan Kurum, hasar tespiti tamamlanan illerde aşama aşama yeni konutların yapımına başlayacaklarını yeni evlerin 3-4 katlı olacağını da söyledi.

Sabah.com.tr’deki habere göre Kurum, “Vatandaşımız müsterih olsun. Zeminin sağlamlığından, kullanılacak inşaat malzemelere kadar her türlü ayrıntıyı düşünüyoruz. Hassas davranıyoruz” dedi. Kurum, “Eski kent merkezlerinde ayrıntılı jeolojik ve jeoteknik etüdler yapmak suretiyle vatandaşımızı da mağdur etmeyecek anlayışla gerek imar kısıtı, gerekse yapılaşma şartlarının hepsini yeniden gözden geçireceğiz. Tek katlı ve yatay mimaride dükkanlar açılmasını planlıyoruz. Arsa karşılığı takas veya yeni yapılan konutlardan teklif edeceğiz” ifadelerini kullandı. Ama ihaleye yarın çıkılıyor, Kurum mart başında da temellerin atılmaya başlanacağını daha önce söylemişti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top