Yangından mal kaçırma

Yangından mal kaçırma
Orman Genel Müdürlüğü’nün 17 Temmuz 2021’de başlattığı ağaç kesimine direnen ve yaklaşık 30 ağaç kesildikten sonra kesimleri durdurmayı başaran, o günden beri de köylerinin yakınındaki Akbelen Ormanı’nda nöbet tutan...

Orman Genel Müdürlüğü’nün 17 Temmuz 2021’de başlattığı ağaç kesimine direnen ve yaklaşık 30 ağaç kesildikten sonra kesimleri durdurmayı başaran, o günden beri de köylerinin yakınındaki Akbelen Ormanı’nda nöbet tutan Muğla-Milas’a bağlı İkizköy sakinleri, yeniden başlayan kesimleri durdurmaya çalışıyor. Ancak bu defa ağaçları kesen Orman Genel Müdürlüğü değil. Akbelen Ormanı’nda ağaç kesenler, yangın söndürme gönüllüsü olduklarını, yangının termik santrale sıçramasını engellemek için ağaç kesmek üzere, Akbelen Ormanı’na, termik santral ve madenleri işleten YK Enerji firması tarafından getirildiklerini söylüyor. İkizköylüler’in tespitine göre, bu sabah Akbelen Ormanı’nda 60’tan fazla ağaç kesildi.
Medyascope’da yer alan habere göre İkizköylüler, ağaçları kesen kişilerle konuşunca garip bir durum ortaya çıktı. Ağaçları kesenlerin Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler olmadığını fark eden İkizköylüler, ormana gelenlere kim olduklarını sordu. Akbelen Ormanı’nın güney tarafındaki ağaçları kesenler, Denizli’den gelen yangın söndürme gönüllüleri olduklarını, çoğunluğunun Denizli’nin köylerinde yaşayan kişiler ve Denizli’deki krom madenlerinin çalışanları olduğunu söyledi.
Yangın söndürme gönüllüleri, Akbelen Ormanı’ndaki kesime, “yangının termik santrale ulaşmasını engellemek için” katıldıklarını söyledi.
‘FIRSATTAN İSTİFADE
KESİME BAŞLADILAR’
Gazete Duvar’a konuşan İkizköy Çevre Komitesi Sözcüsü Nejla Işık, şirketten gönderilen 15’e yakın işçinin kesim işlemi gerçekleştirdiğini söyledi. Kesime gerekçe olarak ise yangınların gösterildiğini ifade eden Işık, “Yangın sıçrayacak diye şirket yaklaşık 15 işçi göndermiş, kesim yapıyor. Kesim yapılan bölgede yangının ‘y’si yok. Fırsattan istifade kesime başladılar. İşçiler şirketten geldiklerini kabul etti. Derdinizi onlara anlatın diyorlar. 1.5 saattir kesim yapıyorlar. Kaç ağaç gitti bilmiyoruz. Tüm duyarlı kamuoyunu desteğe bekliyoruz” dedi.