Yapay zekayla İsa’nın portresi

Yapay zekayla İsa’nın portresi
Hollandalı görsel tasarımcı Bas Uterwijk, yapay zeka kullanarak Hz. İsa’nın bir portresini oluşturdu. Ancak porte, alışılagelen İsa görselinden oldukça farklıydı. Görseli hazırlarken ‘tarihsel bir gerçeği’ göz önünde...

Hollandalı görsel tasarımcı Bas Uterwijk, yapay zeka kullanarak Hz. İsa’nın bir portresini oluşturdu. Ancak porte, alışılagelen İsa görselinden oldukça farklıydı. Görseli hazırlarken ‘tarihsel bir gerçeği’ göz önünde bulundurduğunu söyleyen sanatçı, ‘İsa’nın Hristiyan ikonografisinde tasvir edildiği gibi olmadığını’ dile getirdi.
Bas Uterwijk isimli Hollandalı fotoğrafçı ve görsel tasarımcı, yapay zeka ile tarihi figürlerin portelerini oluşturdu. İsa, Jül Sezar, Kraliçe I. Elizabeth ve Vincent van Gogh’un aralarında yer aldığı portre koleksiyonu için sanatçı Uterwijk, eski resim ve heykellerin yanı sıra tarihi belgelerden de yararlandığını söyledi. Artbreeder isimli programı kullanan Uterwijk, portreleri hazırlarken saç stili, göz rengi ve kıyafet gibi silik olan bazı özellikleri kendisinin tamamladığını, ‘boşlukları doldurduğunu’ dile getirdi.