Yaptığı bina oturulamaz hale gelen AKP’li başkan: “Kalben müsterih ve rahatım”

Yaptığı bina oturulamaz hale gelen AKP’li başkan: “Kalben müsterih ve rahatım”
Malatya Battalgazi Belediye Başkanı AKP’li Osman Güder’in ortağı olduğu Agora İnşaat 2016 yılında Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 88 daireli iki bloklu bir bina yaptı.Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; 6...

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı AKP’li Osman Güder’in ortağı olduğu Agora İnşaat 2016 yılında Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 88 daireli iki bloklu bir bina yaptı.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; 6 Şubat’ta meydana gelen depremde AKP’li başkan Güder ve ortaklarının yaptığı binalar oturulamaz hale geldi. Bina sakinleri yaşadığı mağduriyetten dolayı AKP’li Güder’i sorumlu tutarak mahkemeye başvurma kararı aldı.

“İKİNCİ DEPREMDE YENİ BİNALAR DAHİ AĞIR HASARLI HALE GELDİ”
‘Bir ihmalimiz varsa zaten cezamızı çekeceğiz’ diyen Battalgazi Belediye Başkanı AKP’li Osman Güder, şöyle konuştu:
“Konutların yapıldığı dönemde Battalgazi ilçe başkanıydım. Orada baksınlar komşu binalardan bizde bir farklılık var mı? Orada birçok binaya 12 kat verilmiş birçoğunda binanın altı ticari alan bizde ticari alan da yok. O zaman herkese verilen haklar bize de verildi. O dönemde arkadaşlar inşaat yapıyordu ben de parasal olarak o işe ortak oldum ve şuan o bölgede yeni binalar dahi ikinci depremde ağır hasarlı hale geldiler. Oraya gidip baktığınızda yüzlerce bina göreceksiniz. Biz farklı bir şey yapmışsak bu arkadaşlar zaten mahkemeye başvuracak bizim bir ihmalimiz söz konusuysa zaten cezamızı çekeceğiz. Vatandaşların esas sıkıntısı şu o bölge komple boşalacak çünkü zeminin çok sağlıklı olmadığını ifade ediyorlar. Kalben müsterih ve rahatım.”