YARASA ADAM

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 20, 2022 / 13:51

Base jump (serbest düşüş) ve wingsuit (yarasa adam uçuşu) sporcusu Cengiz Koçak, Fethiye’deki Babadağ’dan gerçekleştirdiği atlayışında, “mesafeleri kısaltarak” limitleri zorlamaya devam ediyor.

Koçak, Babadağ’da gerçekleştirilen etkinlikte, yamaç paraşütü pilotu Harun Kenasarı ile 1800 metre pistinden havalanarak yaptığı ve 200 kilometre hıza ulaştığı atlayışında, bu kez hem ortasından geçtiği direklerin birbirine olan mesafesini hem de hedefin altından geçerken yerden yüksekliğini azalttı.

Daha önce aralarında 10 metre olan iki direğin ortasından geçen Koçak, bu mesafeyi 4 metreye düşürdü, ayrıca yerden yüksekliği 3 metre olan hedefin altından geçerken kendisi ile zemin arasında sadece 1,5 metre vardı.

Gösteriyi aksiyon kamerasıyla kayıt altına alan Koçak, daha sonra paraşütünü açarak Babadağ Teleferik tesisinin önüne iniş yaptı.

Aynı zamanda Babadağ Teleferik Genel Müdürü olan Koçak, Babadağ’ın, rakımıyla ve Ölüdeniz’deki iniş alanıyla dünyanın en önemli yamaç paraşütü merkezi olduğunu söyledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top