Yarbaya, “Buça kasabı” suçlaması

Yarbaya, “Buça kasabı” suçlaması
Batılı yayın organları, Buça’daki operasyonlarını yöneten kişinin kimliğini Yarbay Azatbek Omurbekov olarak açıklayarak, onu “Buça Kasabı” olarak tanımladı. Omurbekov, yüzlerce Ukraynalı sivilin tecavüz, yağma ve cinayetini...

Batılı yayın organları, Buça’daki operasyonlarını yöneten kişinin kimliğini Yarbay Azatbek Omurbekov olarak açıklayarak, onu “Buça Kasabı” olarak tanımladı. Omurbekov, yüzlerce Ukraynalı sivilin tecavüz, yağma ve cinayetini organize etmekle suçlanıyor.

NTV’nin uluslararası ajanslardan derlediği habere göre, Yarbay Azatbek Omurbekov’un geçen hafta geri çekilmelerine kadar Kremlin güçleri tarafından işgal edilen Kiev’in eteklerinde bulunan Buça kasabasının işgalinde yer alan 64. Ayrı Motorlu Tüfek Tugayı’nın komutanı olduğu öğrenildi.

Rus kuvvetlerinin geri çekilmeden önce Buça’da gerçekleştirdiği iddia edilen sivil katliamların korkunç görüntüleri son günlerde küresel bir tepkiye yol açtı ve Batılı ülkeleri onlarca Moskova diplomatını sınır dışı etmeye ve Rusya’dan kömür ithalatı yasağı da dahil olmak üzere başka yaptırımlar önermeye sevk etti.