Yardımcısı başka kendisi başka tarih veriyor

Yardımcısı başka kendisi başka tarih veriyor
Pazar günü Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeleriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ülkede yükselen enflasyonun yavaş yavaş yoluna girdiğini söyledi.Yaz aylarının geldiğini...

Pazar günü Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeleriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ülkede yükselen enflasyonun yavaş yavaş yoluna girdiğini söyledi.

Yaz aylarının geldiğini belirten Nebati, “Aralık ayından itibaren de her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz” dedi.

Türkiye’de Merkez Bankası eylül ayından bu yana politika faizini 500 baz puan düşürdü. Türk Lirası’nın dolar karşısında yaklaşık yüzde 44 değer kaybı yaşanırken, enflasyon ise Mart ayında yüzde 61’e yükseldi.

HAZİNE BAKAN YARDIMCISI ‘KASIM’ DEDİ
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde teşkilat mensupları ile buluştu. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Gürcan, “Faizle dövizdeki oynaklığı da giderdik. İnşallah önümüzdeki günlerde de enflasyonla da mücadelemizi sürdürerek mayıs, haziran, temmuzda yatay seyre geçen enflasyonu kasımdan itibaren düşürmeye başlayacağız. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Prof.Dr. Yalçın Karatepe, bakan ve yardımcısının tutarsız açıklamalarını sosyal medya hesabından eleştirdi: “Bakan Nebati aralık demişti, yardımcısı kasım diyor. Bence yardımcısı, bakanın yerine talip olduğunu beyan
etmiş :)”