Yargıtay Başsavcısı Şahin, HDP-PKK ilişkisine 85 milyonu tanık gösterdi

Yargıtay Başsavcısı Şahin, HDP-PKK ilişkisine 85 milyonu tanık gösterdi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması istemiyle açtığı davada, Anayasa Mahkemesi (AYM) heyetine sözlü açıklama yaptı. Daha sonra gazetecilere konuşan Şahin, “Davalı partinin terör örgütüyle...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması istemiyle açtığı davada, Anayasa Mahkemesi (AYM) heyetine sözlü açıklama yaptı. Daha sonra gazetecilere konuşan Şahin, “Davalı partinin terör örgütüyle bağı, bilinen bir gerçek, tüm toplumca da biliniyor. 85 milyon neredeyse davalı partinin PKK’dan ayrı, bağımsız olmadığını, onun güdümünde, onun bir organı olduğunu kabul ediyor” dedi.

Davalı partililerin de PKK’yı kınadığını kimsenin duymadığını belirten Şahin, davalı parti yöneticilerinin PKK’yı terör örgütü olarak görmeyip, “silahlı halk hareketi” olarak tanıdıklarını ifade ettiklerini, bu konuların televizyonlara yansıdığını, kayıtlarının da bulunduğunu söyledi. Şahin, şöyle devam etti:

PKK’NIN ASKERE ALMA DAİRESİ GİBİ
“Davalı parti, terör örgütünün sözde askere alma dairesi gibi faaliyet göstermektedir. Bunun en önemli delili olarak yıllardır zorla ya da kandırılarak örgüte götürülen çocukların ve gençlerin annelerinin 3 yılı aşkın süredir Diyarbakır il binası ve bazı illerde tuttukları evlat nöbetleri gösterilebilir. Sanki bu parti, terörist örgütün asker alma şubesi gibi çalışıyor. Benzetmek gibi olmasın, askerlik dairemize haksızlık yapmayalım ama adeta asker alma dairesi gibi faaliyet gösteriyorlar.”