Yargıtay, Fettah Tamince hakkındaki takipsizlik kararlarını bozdu

Yargıtay, Fettah Tamince hakkındaki takipsizlik kararlarını bozdu
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Fettah Tamince hakkında Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce, ‘nitelikli dolandırıcılık, zimmet, güveni kötüye kullanma ve FETÖ üyeliği’ suçlarından verilen takipsizlik kararlarını ‘kanun yararına’...

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Fettah Tamince hakkında Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce, ‘nitelikli dolandırıcılık, zimmet, güveni kötüye kullanma ve FETÖ üyeliği’ suçlarından verilen takipsizlik kararlarını ‘kanun yararına’ bozdu. Gereği yerine getirilmek üzere dosyanın, Antalya başsavcılığına iletilmek üzere Yargıtay başsavcılığına gönderilmesine hükmedildi.

‘FETÖ’nün darbe girişiminin ardından aralarında Fettah Tamince’nin de bulunduğu bazı şüpheliler hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık, zimmet, güveni kötüye kullanma ve terör örgütüne üye olma’ suçlarından 10 Mayıs 2018’de Antalya başsavcılığınca takipsizlik kararı verilmişti.

Buna yapılan itiraz üzerine Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce takipsizlik kararı 14 Ağustos 2018 tarihinde kaldırılmış, bu karara da itiraz edilmesi üzerine yine Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği bu kez 5 Eylül 2018’de kendi kararını kaldırmıştı.

Adalet Bakanlığı, bu iki mahkeme kararının da usul eksiklikleri bulunduğu gerekçesiyle kanun yararına bozulmasını istemişti.