YARIM KALAN OPERASYON

YARIM KALAN OPERASYON
Lige en iyi başlayan ekip. Kadrosu darmadağın olmuş, hocası Fener’e gitmiş, yenisini Sergen Yalçın’ın yardımcısı Çağdaş Atan’ı Beşiktaş’tan almış bir Alanyaspor. Gol kralı santrforunu satmış ama ligin en çok gol...

Lige en iyi başlayan ekip. Kadrosu darmadağın olmuş, hocası Fener’e gitmiş, yenisini Sergen Yalçın’ın yardımcısı Çağdaş Atan’ı Beşiktaş’tan almış bir Alanyaspor. Gol kralı santrforunu satmış ama ligin en çok gol atanı, 11 kez havalandırmış fileleri. 33 yaşındaki kalecisi Marafona bu maça kadar bir gol yemiş, en az gol yiyen takımı, mağlubiyeti yok.
Biraz erken yorulan Aslanlar için milli maç arası bulunmaz nimetti. Hazin biten Avrupa macerası sonrasında Galatasaray zirvedeki yerini sağlamlaştırma düşüncesindeydi, kuşku yok.
Linnes, Elabdellaoui’nin sakatlığında nihayet kendi yerinde sahaya çıktı. Saracci sakatlığı atlattı formayı giydi. Pandemi nedeniyle stada gelemeyen taraftarın dışardan baskısı mı diyelim, böyle bir dersi hak ediyor mu diyelim bilemedim ama kendisine gelmesi gereken Feghouli yedeğe çekilmişti, Belhanda ile birlikte. Arda da yerini Babel’e daha baştan bırakınca, “Fatih Terim neşteri sağlam vurmuş” diyenleri işittik. Zira 11’nin 6’sını değiştirmişti Hoca.
Emre Akbaba uzun bir aradan sonra yeniden 11’deydi. Taylan’ın çabuk iyileşmesi sevindirdi. Falcao arzuluydu. Isınma hareketleri sırasında Linnes’e kendisini topla koşturacağı yerleri pek güzel tarif etti.
Maça hızlı başlayan Galatasaray oldu, ilk pozisyonu bulan ise Alanyaspor. Çünkü Alanya deplasmana gelen takım anlayışından çok uzaktı. Adam adama oynuyor, çok önde basıyor ve iyi pas yapıyordu. Çağdaş Atan, planını, Galatasaray’ın en büyük silahı, geriden oyun kurma stratejisini yok etmek üzerine yapmıştı.
Nitekim 15. dakikada Saracci ile geriden çok hızlı çıkan Cim Bom, Babel’in güzel pasıyla Emre Kılınç’ı kaleciyle karşı karşıya bıraktı ama gol gelmedi.
Bundan 5 dakika sonra ise büyük umutlarla Alanyaspor’a transfer edilen Babacar’ın centilmenliğe aykırı gol girişimi sarı kartla sonuçlandı. Hocasının 27 yaşındaki Senegalli’ye maçın birden fazla kamerayla kayıt altına alındığının hatırlatılması lazım.

  1. dakika iş kolaylaştı. Moubandje elleriyle bir penaltı hediye etti Galatasaray’a. Şili ile yapılan milli maçta son dakikalarda attığı golle Kolombiya’ya beraberliği getiren Falcao, penaltı golüyle Türkiye’ye dönmüş oldu.
  2. dakikada maçın ilginç anlarından biri yaşandı. Önceki gün Fenerbahçe’ye çalınan bence olmayan penaltı dün Saracci’nin pozisyonunda Alanya’ya çalınmadı. Üstelik VAR’a bile gidilmedi. Standartları çok değişik bir lig izliyoruz.
    Penaltıyı alamayan Babacar, uzun mesafeli serbest vuruşta kaleci Fatih’i yendi. Oyunu yeniden başlattı ilk yarının sonunda. Khouma Babacar, Süper Lig’de Nisan 2018’den bu yana Galatasaray deplasmanında frikik golü atan ilk oyuncu olarak adını yazdırdı kayıtlara. Elbette bu frikik, Fatih’in bir Muslera olmadığını yine gösterdi.
    Ama Fatih Hoca’nın takımı değiştirme planında Etebo’nun olmadık yere üst üste iki sarı kart görüp takımı daha ilk yarıda 10 kişi bırakması yoktu.
    O yüzden, dersini alsın diye yedek bırakılan Belhanda Falcao’nun yerine oyuna girdi, Ömer Bayram da Etebo’nun boşluğunu doldurmak için.
  3. dakikada gözünün önünde Marcao’ya yapılan kartlık net faulü görmezden geldi hakem.
    Etebo’nun yalnız bıraktığı bu takım nasıl gol atacak merak konusu idi. Merakı gideren, kendini affettiren güzellikte Belhanda oldu. Abluka altına alınan Alanya kalesinde son sözü söyledi ama bu gol de hakeme takıldı. Hakemler saha içi saha dışı ayarı iyice kaçırdı.
    Alanyaspor gibi organize, sıralamada bulunduğu yere tesadüfen gelmeyen bir takıma karşı 45 dakika 10 kişi oynamak elbette zordu. Kondisyon sorunu sürekli dikkat çeken Galatasaray ikinci yarının son bölümünde adeta teslim oldu rakibine.
    Sağlı sollu ataklarla gol ‘geliyorum’ diye adeta bağırdı.
    Ve uzatmaların son dakikasında beklenen oldu Alanyaspor galibiyete Davidson’un ayağından ulaştı.
    Fatih Terim’in operasyonu yarıda kaldı. Cim Bom büyük yara aldı. Bu sonuç elbette yeni tartışmaları beraberinde getirir. Fatih Hoca operasyona devam edecek mi etmeyecek mi, göreceğiz. Ama bunun böyle kalmayacağı artık çok net.
    Alanyaspor da liderliği Fener’in elinden geri aldı.