“Yaşamını yitirenlere saygı gösterin”

“Yaşamını yitirenlere saygı gösterin”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, bazı depremzedelerin yakınlarının cansız bedenlerine ulaşamadığını belirterek, “Cenazelerin yıkılmış binalardan çıkarılmadan enkazların alelacele kaldırılması yaşamını...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, bazı depremzedelerin yakınlarının cansız bedenlerine ulaşamadığını belirterek, “Cenazelerin yıkılmış binalardan çıkarılmadan enkazların alelacele kaldırılması yaşamını yitiren yurttaşlarımıza ve yakınlarına saygısızlık ve insan hakları ihlalidir” dedi.

İlgezdi, dün yaptığı yazılı açıklamada, kimilerinin cenazesini alanlar kadar şanslı olmadığını belirterek tanıklıklarını özetle şöyle anlattı:
“Enkaz başında iki çocuğunu ve eşini bekleyen Adıyamanlı bir vatandaşımızla konuştuğumda tüylerimi diken diken eden bir yüzleşmeyle karşılaştım. Depremzede vatandaşa kurtarma çalışmasında görev yapanlar, “Bu enkazı bırakıyoruz. Gidin gıyabi cenaze namazı kılın” diyerek vatandaşların cenazelerini alma umutlarını da enkazla birlikte yok etmişti.

“CANSIZ BEDENLER ENKAZ ALANINA DÖKÜLÜYOR”
Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımızın cenazelerinin alınmadan, hastalık bahanesiyle enkazla birlikte kamyonlara yüklenip, toza, toprağa daha da önemlisi betona gömülmesine vicdanı olan hiçbir vatandaşımızın gönlü razı olmaz, olamaz. Gereken tüm tedbirlerin acilen alınarak, enkaz altında kalan tüm vatandaşlarımızın kurtarılma çalışmalarına devam edilmelidir.

Deprem bölgesinde halen onbinlerce kişinin enkaz altında olduğu tahmin edilmektedir. Cenazelerin yıkılmış binalardan çıkarılmadan enkazların alelacele kaldırılması yaşamını yitiren yurttaşlarımıza ve yakınlarına saygısızlık ve insan hakları ihlalidir! Depremde yaşamını yitirenlere saygı gösterin! Deprem felaketinden kurtulan vatandaşlarımızın umutlarını daha fazla yok etmeyin!”