Yaşananlara muhalefetin yorumu

Yaşananlara muhalefetin yorumu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısı›nda Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasına tepki gösterdi. Akşener, «Sırf canları istedi diye gecenin bir yarısı itibarı bağımsızlığından...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısı›nda Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasına tepki gösterdi. Akşener, «Sırf canları istedi diye gecenin bir yarısı itibarı bağımsızlığından gelen Merkez Bankası›nın bir başkanını daha görevden alabiliyorlar» ifadesini kullandı.
Akşener, “Türkiye, hukuksuzlukla, adaletsizlikle karşı karşıya. Türkiye, milli iradeye yapılan saygısızlıklarla karşı karşıya. Cumartesi sabahı itibariyle yaşananlar, beş bin yıllık devlet geleneğimizin, başımıza bela edilen bu ucube sistemde, ne büyük bir tehdit altında olduğunun göstergesidir.” dedi.
Akşener, ülkede çok ciddi tasarruf açığı olduğunu, sınırlı tasarrufların da doğru yerlerde kullanılması ve bu yüzden Kanal İstanbul gibi projelerle ülkenin tasarruflarının heba edilmemesi gerektiğini savundu. Bu kadar zenginliğe sahip bir ülkenin, makroekonomik sorununun olamayacağını dile getiren Akşener, “Türkiye’nin makroekonomik sorunu yoktur. Türkiye’nin, makro Erdoğanik sorunları vardır. Makro Erdoğanik sorunlarımız yüzünden onca zenginliğe karşın, 8 bin 500 dolarlık milli gelirle, Avrupa’nın sonuncusuyuz” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı kararı ile feshedilmesini eleştirerek, “Bir sabah kalktık, bu parlamentoda oybirliğiyle çıkan, kendisinin de imzaladığı bir sözleşmeyi ‘ben feshettim’ diyor… Sözleşmenin içeriğini bilmiyor. Erdoğan’a soruyorum, sen bunun nesine karşısın?” dedi.
Kılıçdaroğlu, “Kadınların oyları o zorbayı oradan demokratik yollarla indirecektir. Bizim görevimiz o mücadeleye destek vermektir. Kimse kadınların önünde takoz olmayacak” ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu, ekonomiye ilişkin ise “Eskiden denirdi ki bir ay sonra, bir hafta sonra ne olacak. Şimdi yatıyoruz, bir gün sonra ne olacak? İzlenen ekonomi politikası dünyada alay konusu. Bir ekonomi var bir de Erdonomi var. Erdonomi ne demek? 128 milyar doları birilerine vermek, istediği adamı istediği yere getirip istediği zaman görevden almak demek” dedi.
Kılıçdaroğlu, Naci Ağbal’ın MB’nın eriyen 128 milyar dolarlık rezervlerini araştırmak istediği için görevden alındığını söyledi.