Yaşar Kemal’i anan iki sergi evinize geliyor

Yaşar Kemal’i anan iki sergi evinize geliyor
Yaşar Kemal Vakfı, 28 Şubat 2018 yılında aramızdan ayrılan Türk edebiyatının en önemli yazarlarından Yaşar Kemal’i iki sanal sergiyle anıyor.Yaşar Kemal Vakfı Arşivi’ne armağan edilen fotoğraflardan bir seçki olan “Yiğidin...

Yaşar Kemal Vakfı, 28 Şubat 2018 yılında aramızdan ayrılan Türk edebiyatının en önemli yazarlarından Yaşar Kemal’i iki sanal sergiyle anıyor.
Yaşar Kemal Vakfı Arşivi’ne armağan edilen fotoğraflardan bir seçki olan “Yiğidin İyisi Sözünden Olur” ve fotoğraf sanatçısı Lütfi Özgünaydın’ın Yaşar Kemal’in edebiyat dünyasına yaptığı yolculukları fotoğrafladığı “Çukurova Bayramlığın Giyerken” sergileri vakfın sitesinde erişime açıldı.
YİĞİDİN İYİSİ SÖZÜNDEN OLUR
Yaşar Kemal Vakfı’nın Karacaoğlan’ın “Yiğidin İyisi Sözünden Olur” dizesi ile adlandırdığı sergide vakfa armağan edilen fotoğraflardan bir seçki ile yazarın hayatından kesitler sunuluyor. Ağrı Dağı’ndan Bodrum’daki sünger avcıları teknelerine Kemal’in hayatından kesitler sunan sergide ayrıca yazarın Cumhuriyet gazetesi günleri, edebiyat buluşmaları, mahkemeler, ödül törenleri ve çocukluk arkadaşlarıyla buluşmaları da yer alıyor.
Sergide yer alan fotoğraflar Güneş Karabuda, Ebru Ceylan, Lütfi Özgünaydın, Ahmet Güneştekin, Selahattin Giz, Limasollu Naci, Sema Korkmaz, Sedat Mehder, Ercan Arslan, Kerem Topuz, Mehmet Ali Sulutaş, İbrahim Öğretmen ve Hakan Ezilmez’e ait.
ÇUKUROVA BAYRAMLIĞINI GİYERKEN
Lütfi Özgünaydın, Yaşar Kemal’in Çukurova’sını, edebiyatının kadim topraklarını, Anavarza kalesini, pamuk tarlalarını, koyun sürülerini, örgülü saçları, kınalı avuçları, sac ekmeğini, toprak çapalayan kadınları, kıl çadırları fotoğrafladı. Hemite köyünde Yaşar Kemal’in çocukluk arkadaşlarını tanıdı. Yaşar Kemal’in edebiyat diliyle kurduğu dünyaya yaptığı yolculukları fotoğraf diliyle bir anlatıya dönüştürdü.
Sergilere vakfın internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.