“Yaşarlar” çetesi davasında sanıklardan üçü polis

“Yaşarlar” çetesi davasında sanıklardan üçü polis
İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde geçen temmuzda tefecilik, göçmen kaçakçılığı, korsan taksicilik gibi suçlardan operasyon yapılan ve “Yaşarlar” adı ile biline gruba yönelik soruşturmada 24 sanık arasında 3 polisin de...

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde geçen temmuzda tefecilik, göçmen kaçakçılığı, korsan taksicilik gibi suçlardan operasyon yapılan ve “Yaşarlar” adı ile biline gruba yönelik soruşturmada 24 sanık arasında 3 polisin de olduğu ortaya çıktı.
Operasyonda Yaşar ailesinden 6 kişi gözaltına alınırken, Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser yardımcısı Hayrettin Gül ile polis memurları Osman Yünkül ve Kâmil Açıkel’in de gözaltına alındığı öğrenildi.
Suç örgütüne üye olmaktan tutuklu bulunan eski Arnavutköy Ekipler amiri Hayrettin Gül, örgütün işlediği öne sürülen bir dizi suçu örtbas etmekle suçlanıyor. İddianameye göre örgütün yaraladığı bir galericinin dosyasını kapatmaya çalıştığı, Yaşarlar’ın korsan taksicilik yapmalarına göz yumduğu belirtilen Gül’ün kardeşi Y. Gül’ün de korsan taksicilik yaptığı kaydedildi.
İddianameye göre Y. Gül ile, bir diğer korsan taksici Selami Sezgin arasında trafik kazası yaşandı. Durumu öğrenen Hayrettin Gül, Sezgin’i karakola çağırarak darp ettirdi. Sezgin, darp raporunu aldıktan sonra şikâyetçi oldu. Örgütün kendilerine yönelik suçlarından mağdur olan toplam 19 kişi şikâyetçi konumunda bulunuyor.