“Yassıada’da Menderes, Ankara’da Evren olmakla demokrat olunmaz”

“Yassıada’da Menderes, Ankara’da Evren olmakla demokrat olunmaz”
27 Mayıs Darbesi’nin yıl dönümünde konuşan HDP’li Saruhan Oluç, kayyum atamalarına tepki gösterdi. Oluç, “İktidar, halkın iradesini yok sayarak, 27 Mayıs’ta yapılan darbenin aynısını bugün yapıyor. O gün o darbeyi...

27 Mayıs Darbesi’nin yıl dönümünde konuşan HDP’li Saruhan Oluç, kayyum atamalarına tepki gösterdi. Oluç, “İktidar, halkın iradesini yok sayarak, 27 Mayıs’ta yapılan darbenin aynısını bugün yapıyor. O gün o darbeyi yapanlar apoletliydi, bugünküler kravatlı darbecidir” dedi.
Salgın süresince 13 HDP’li belediyeye kayyum atandığını hatırlatan HDP Grup Başkenvekili Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuştu. Oluç, “27 Mayıs’ta idama gönderilen milletin iradesiydi, çok doğru. Peki, cezaevlerine gönderilen, yerlerine kayyım atanan belediye eşbaşkanlarımız kimin iradesi? Bizim seçilmiş, rehin olarak tutulan vekillerimiz kimin iradesi? Onlar da milletin iradesi değil mi?” diye sordu.
27 Mayıs’ta yapılanın aynısının bugün iktidar tarafından yapıldığını öne süren Oluç, “O gün o darbeyi yapanlar, bizim lanetlediğimiz o darbeyi yapanlar apoletliydi, bugünküler kravatlı darbecidir. Yassı Ada’da Menderes, Ankara’da Kenan Evren olmakla demokrat olunmaz” sözleriyle tepki gösterdi.