Yavaş ilerleme eleştirilerine yanıt: İktidar olmadan ortak çalışma pratiği gelişiyor

Yavaş ilerleme eleştirilerine yanıt: İktidar olmadan ortak çalışma pratiği gelişiyor
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatına imza atan 6 muhalefet partisinin yaptığı görüşmelerin yavaş ilerlediği eleştirilerine, partilerden yanıt geldi. Duvar’da yer alan kulis haberine göre partiler eleştirileri yersiz...

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatına imza atan 6 muhalefet partisinin yaptığı görüşmelerin yavaş ilerlediği eleştirilerine, partilerden yanıt geldi. Duvar’da yer alan kulis haberine göre partiler eleştirileri yersiz buluyor:

“CHP, İYİ Parti, SAADET, Demokrat Parti, Gelecek ve DEVA Partisi genel başkanları geçen hafta yapılan ikinci çalışma yemeğinde 'Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin Yol Haritası' ve 'Seçim Güvenliği' konularında birlikte çalışma kararı aldı. Toplantıdan 'ittifakın adı-yapısı, Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı' gibi sorulara yanıt çıkmaması görüşmelerin yavaş ilerlediği, bu nedenle de heyecan yaratmadığı eleştirilerine neden oldu. Çalışmayı yürüten partiler ise bu eleştirileri haksız buluyor. Kulislerde, 'Her toplantıda bir adım daha ilerliyoruz. Liderler iktidar olmadan ortak çalışma pratiği geliştiriyorlar. Sürekli sorulan 'Nasıl olacak, nasıl yönetecekler' sorusuna en iyi yanıtı bu toplantılar veriyor. İşte böyle olacak. Ülkenin somut, güncel konuları ele alınacak, tüm yönleriyle değerlendirilecek ve kararlar verilerek hayata geçirilecek' görüşü dile getiriliyor.”