Yavaş’a Dünya Belediye Başkanı Başkent ödülü

Yavaş’a Dünya Belediye Başkanı Başkent ödülü
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, City Mayors Foundation (Belediye Başkanları Vakfı) tarafından düzenlenen World Mayor (Dünya Belediye Başkanı) organizasyonunda “2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü”ne...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, City Mayors Foundation (Belediye Başkanları Vakfı) tarafından düzenlenen World Mayor (Dünya Belediye Başkanı) organizasyonunda “2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü”ne layık görüldü. Organizasyondan yapılan açıklamada, “Yolsuzlukla mücadelesi cesaret ve inancının göstergesi. Vizyonu, Ankara’yı daha dayanıklı ve sürdürülebilir bir Başkent yapacak” denildi.
“Mansur Yavaş, Ankara Belediye Başkanı seçildiğinden bu yana halkın güvenini ve şeffaflığını esas alan bir liderlik tarzı geliştirirken yolsuzlukla mücadelesi cesaret ve inancının göstergesidir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ankara Belediye Başkanı, fakir ve toplumun en savunmasız kısımlarını gıda yardımı, maddi destek ve yaşamsal diğer hizmetlerin tedariki gibi farklı bir sosyal güvenlik programı ile destekledi. Pandeminin başlangıcından itibaren halkı tam olarak bilgilendirmenin önemini kavradı. İnternet altyapısı zayıf olan bölgelere internet erişimi sağladı ve hemşehrileriyle iletişim kurmak için sosyal medyayı tam olarak kullandı. COVID sonrası dönüşüm için ortaya koyduğu vizyon da övgüye değir.”

Cumhurbaşkanlığı yanıtı: Böyle bir düşüncem yok

World Mayor’da 2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü finalistleri arasında gösterilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisine oy verenlerin sorularını yanıtladı. Yavaş, Cumhurbaşkanlığı sorusunu, “Adımın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde öne çıktığını biliyorum. Bu gurur duyulacak bir şey. Ancak şu anda böyle bir düşüncem yok” sözleriyle yanıtladı.