YAZIKLAR OLSUN! Rusya’dan gelecek 2 milyar dolara kaldık

YAZIKLAR OLSUN! Rusya’dan gelecek 2 milyar dolara kaldık
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Uşak’ta partisinin il başkanlığının açılışında konuştu. Babacan, son günlerde sıkça tartışılan Rusya’dan 2 milyar doların Türkiye’ye geleceği konusundaki tartışmalara tepki...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Uşak’ta partisinin il başkanlığının açılışında konuştu. Babacan, son günlerde sıkça tartışılan Rusya’dan 2 milyar doların Türkiye’ye geleceği konusundaki tartışmalara tepki göstererek, “Zamanında Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı yapmış, 11 yıl ekonomisinin başında olan bir kardeşiniz olarak hicap duyuyorum. Rusya’dan gelecek 2 milyar dolara kaldıysa bu ülke yazıklar olsun. Biz buna layık değiliz. Bu ülke böyle bir yönetime layık değil.

Paradan altı sıfır atmıştık, bu hükûmet bir sıfır ekledi. Bu hükûmet maalesef bizim zamanında tek haneye indirdiğimiz enflasyonu tekrar azdırdı. Enflasyonu tek haneye indirip arkadan da altı sıfır atmıştık. Bu hükûmet bir sıfırı ekledi. Dolar kuru 1 lira 50 kuruştu. 1 lira 60, 70 kuruştu. Şimdi oldu 18 lira. 50 kuruş oldu’’ dedi.