‘Yazın bir matrah güncellemesi olur’

‘Yazın bir matrah güncellemesi olur’
PEUGEOT Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, 2022 yılında her şeye rağmen geçen senenin altında bir pazar beklentilerinin olmadığını belirterek, “Biz geçen seneye paralel bir Pazar bekliyoruz. Tabii muhtemelen ‘yazın bir...

PEUGEOT Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, 2022 yılında her şeye rağmen geçen senenin altında bir pazar beklentilerinin olmadığını belirterek, “Biz geçen seneye paralel bir Pazar bekliyoruz. Tabii muhtemelen ‘yazın bir matrah güncellemesi olur’ diye tahmin ediyoruz. Her yaz ağustos ayında bir matrah güncellemesi var. Bu da bizi dikkate aldığımız hususlardan biri” yorumunu yaptı.

ELEKTRİKLİ 2008 GELİYOR
2022 yılında Peugeot markası olarak yüzde 20 büyümeyi hedeflediklerini de söyleyen Anaç şöyle devam etti: “Tedarik sıkıntısı, üretim sıkıntısı, çip krizi gibi bir çok soruna rağmen geçen yıla göre büyüme hedefimiz var. Pazar payını 1 puan artırmayı hedefliyoruz. Yaklaşık yüzde 6 pazar payı elde edeceğiz. Yılın son çeyreğinde hem yeni 308’i hem de ilk elektrikli modelimiz olacak e-2008’i getireceğiz. Hafif ticari atağımız bu sene de devam edecek. Yılın ikinci yarısı gibi Expert modelinde Combi Van versiyonunu getireceğiz. Şu anda Türkiye’de kapsadığımız pazar bu yıl sonunda yüzde 94’e çıkacak. 2018’de yüzde 91’di.”