Yediemin otoparkları icralık araçlarla dolup taştı

Yediemin otoparkları icralık araçlarla dolup taştı
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, icra dosyası sayısının 24 milyonu, icra takibindeki borç miktarının ise 30 milyar lirayı aştığını söyledi. Alım gücü daralan vatandaşın, malını mülkünü sattığını, borçlarını...

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, icra dosyası sayısının 24 milyonu, icra takibindeki borç miktarının ise 30 milyar lirayı aştığını söyledi. Alım gücü daralan vatandaşın, malını mülkünü sattığını, borçlarını ödeyemeyenlerin de icralık olduğunu belirten Gürer, yediemin otoparklarının ise icralık araçlarla dolup taştığına dikkat çekti. Gürer, ayrıca vatandaşın varlık yönetimi şirketlerine ve TOKİ’ye 60 milyar lirayı bulan borçlarının olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın söyleminin aksine 2 bin TL altındaki tüm borçların silinmeyeceğinin de ortaya çıktığını söyleyen CHP’li Gürer, şöyle konuştu:
“Çünkü 2 bin liranın altında kamunun dışındaki borçlar, onunla ilgili şirketlerin inisiyatifine bırakıldı. Eğer şirketler borçları silerse silecek, silmezse silmediği için de icra devam edecek. 9 milyona yakın insan umutlanmıştı ama Cumhurbaşkanı’nın ifade ettiği biçimde değil de özel şirketlerin inisiyatifine bırakılan bir uygulamaya gidildi. İcra sonucunda doğal olarak aracı, traktörü, motosikleti de icra yoluyla elinden alınıyor. Ekonomik kriz her yere yansıyor. Türkiye’nin her yerinde yediemin depoları doldu taştı, yer kalmadı.”