‘Yemek yeseydi orada olmayacaktık’

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 20, 2022 / 02:00

İstiklal’deki terör saldırısından sonra objektiflere yansıyan bebek arabası akıllara kazındı. Patlama sırasında bebek arabasında bulunan 3 yaşındaki Almeda’nın annesi Dilay Sinan yaşadıkları dehşeti anlattı. Sinan, Almeda’nın gittikleri restoranda yemek yemediğini, restorandan çıktıktan sonra caddede simit aldıklarını ve bir süre beklediklerini belirterek, “Almeda yemek yeseydi orada olmayacaktık” dedi.

Patlama esnasında kimsenin kendilerine yardımcı olmadığını da anlatan anne, “Ne olursunuz ambulans çağırın’ dedim ama insanlar sadece suratıma bakıyordu. Çok rahat bir şekilde ‘Şurada, soldan gideceksiniz’ dediler. Bu rahatlığı anlayamadım. Yardım etmedi kimse” ifadelerini kullandı.

Sinan “Dönüşte zaten patlamanın bizi geri ittiğini gördüm sadece etrafa baktım saksının yanındaydım. Bir anda eşim çocuğumu kaldırıyor, kanlar içinde zor gidiyordu. Onu da bir motora bindirdiler. Bebek arabası, çantamız, biberonu ve aldığımız simit yere düşmüştü o fotoğrafta” dedi.

Almeda’nın patlamanın farkında olduğunu ifade eden anne Dilay Sinan, şöyle devam etti:

“Almeda’yı plastik cerrahi tedavisi için Seyrantepe Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk ettiler. Enfeksiyon kapmaması için hastaneden eve yolladılar ama şimdi yüzü tedavi altında. Yaralarında biraz sönmeler başladı, burnunda derin bir yarası var. Eve çıktığı için keyfi şu an yerinde ama haberlere bile bakmadık uzun süre. Kızım tek bir seste bile ağlıyor, huzursuz oluyordu. Tabii ki üzücü, şu an bile doğru düzgün uyuyamıyoruz. Gözlerimizi kapattığımız anda patlamanın etkisiyle fırladığımızı görüyoruz.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top