Yemezler, söke söke alacağım

Yemezler, söke söke alacağım
TBMM’nin tatile girmesinin ardından, grup toplantılarını her hafta bir ilde yapma kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Erzurum oldu.Milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve parti yöneticilerinin...

TBMM’nin tatile girmesinin ardından, grup toplantılarını her hafta bir ilde yapma kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Erzurum oldu.

Milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve parti yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, iktidarın canlı hayvandan, buğday ve arpaya kadar her şeyi ithal ettiğini savunarak, “Komisyon da alıyorlar, cephelerini de dolduruyorlar. O ceplerin hepsini dikeceğim” dedi.

Partisinin uzun süredir Erzurum’dan milletvekili çıkaramamasının sorumlusunun CHP’nin kendisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Erzurumlularla kucaklaşmaya, helalleşmeye geldiğini” söyledi. CHP lideri, 128 milletvekili ve parti yöneticileri ile birlikte Erzurum’a bir anlama “çıkartma” yaptı.


İLK DURAK TARİHİ KONGRE BİNASI
Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Erzurum Kongresi’nin yapıldığı bina oldu. Erzurum Kongresi müzesini gezen Kılıçdaroğlu’na, Kongre ile ilgili sunum yapıldı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ESNAF ZİYARETİ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partili milletvekilleriyle daha sonra Erzurum’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi, sorunlarını dinledi.

İlk olarak bir kebapçıyı ziyaret eden Kılıçdaroğlu’na kentin yöresel lezzetlerinden “cağ kebabı” ikram edildi.

Hayat pahalılığından yakınan bir esnafa ise Kılıçdaroğlu, “Biraz sabredin, umudunuzu yitirmeyin, bütün sorunlarınızı çözeceğim” sözü verdi.

Aynı esnaf partinin il, ilçe teşkilatlarının daha aktif olmasını, CHP liderinin daha sık Erzurum’u ziyaret etmesini isteyince Kılıçdaroğlu, “128 milletvekiliyle Erzurum’la kucaklaşmaya, helalleşmeye geldik. Bunları hepsini çözeceğiz” karşılığını verdi.

Bir başka esnaf ise işçi ve memurların sorunlarının dile getirildiğini ama esnafın “unutulduğundan” yakındı.


KILIÇDAROĞLU KÜRSÜYE ÇIKTI
CHP lideri, daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde milletvekilleri, Parti Meclisi, MYK üyeleri, komşu illerin il başkanları ve partililerin katılımıyla grup toplantısını gerçekleştirdi.

Grup Başkanvekili Engin Özkoç, toplantıyı, “5. Yasama yılının 34. Birleşimini açıyorum” diye başlattı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP lideri kürsüye çıktı.

SURİYE’YE GİDECEKTİK, 3 MİLYON 600 BİN SURİYELİ GELDİ
Türkiye’de işsizlik, yoksulluk sorunu olduğu kadar, komşu ülkelerle de kavgalı bir ülke görünümünde olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Suriyeli sorununu çözeceklerini söyledi:

“Suriye’ye gideceklerdi, namaz kılacaklardı değil mi? Onlar gidemedi ama resmi rakamlara göre 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi. Gerçek rakamı bilmiyoruz. Bugün bir vatandaş “Suriyelileri gönderecek misiniz?” dedi. Hiç merak merak etmeyin, ırkçılık yapmadan kimsenin onuruyla oynamadan onları davulla zurnayla göndereceğiz.”

O CEPLERİN HEPSİNİ DİKECEĞİZ
Kılıçdaroğlu, Erzurum’un sürekli kan kaybettiğini 81 il içinde gelişmişlik sıralamasında 62. Sırada yer aldığını belirterek, iktidar olduklarında kentin, bölgenin hayvancılık ve tarım merkezi olmasına dönük projesini açıkladı.

Çiftçilerin bankalara ve tarım kredi kooperatiflerine olan kredi faizlerini sıfırlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, iktidarın canlı hayvandan, buğday, arpaya kadar her şeyi ithal ettiğini belirterek, “Komisyon da alıyorlar, cephelerini de dolduruyorlar. O ceplerin hepsini dikeceğim” dedi.

SÖKE SÖKE ALACAĞIM
Proje ile bölgede 750 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, iktidara yakın müteahhitleri hedef aldı:

“Eğer büyüyeceksek hep beraber büyüyeceğiz, Erzurum da, Kars da, Van da büyüyecek. Her yerin ekonomik durumuna göre coğrafi koşullarına göre öngörülen yatırımları yapacaksınız. Bu 5 yıl içinde 1 milyar dolarlık yatırım demektir. 1 milyar lira Türkiye Cumhuriyeti için büyük para değil. 5’li çetenin bir köprüsüne 35 milyar dolar garanti veriyorlar. Ben o paraların tamamını söke söke alacağım, Yok öyle Londra’daki mahkemelere gidecekler, mahkeme görülecek. Mahkemeyi ister Londra’ya ister Papua Yeni Gine’ye götür, ben o paraları söke söke alacağım.”