Yeni başkan Mehmet Ekşioğlu

Yeni başkan Mehmet Ekşioğlu
Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, 209 delegenin 158'inin oyunu alarak TFF'nin yeni başkanı oldu. Kullanılan oyların 51'i geçersiz sayıldı. TFF başkanlığına...

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, 209 delegenin 158'inin oyunu alarak TFF'nin yeni başkanı oldu. Kullanılan oyların 51'i geçersiz sayıldı. TFF başkanlığına seçilen Mehmet Büyükekşi, federasyon bünyesinde görev yapan kurulların istifasını istedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yönetim kurulu aday listesi belli oldu. Eski yönetimden Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan, yeni listede de yer alırken tarihte ilk kez kadın yönetici de TFF yönetimine yazıldı.

TFF Başkanlığına seçilen Büyükekşi, teşekkür konuşması yaparak, "Adaylık sürecimin başından itibaren güven, adalet ve şeffaflık ilkeleri prensibiyle yola çıktığımı belirtmiştim. Sizler de bugün bu prensiplere inandığınızı şahsım ve yönetim kuruluma güvendiğinizi oylarınızla ortaya koyunuz. Ve birlikte başarının yolunu açtınız. Siz de göreceksiniz, bir sene sonra burada çok daha farklı şeyler konuşacağız. Ben de Allah'tan başkasından zaten korkmuyorum. Bir aydan beri Bunu çok iyi bir şekilde gördünüz. Baskılara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Biz doğrusunu yapacağız. Eğer doğru yaparsak çok farklı şeyler olacağını siz de göreceksiniz. Ben hep söyledim. Biz bu yolda birlikte yürümeye kararlıyız. Allah'ın izniyle Türk futbolunu arzulanan ve hak ettiği noktalara hep birlikte getireceğiz" dedi.

İŞTE YÖNETİM
Mehmet Büyükekşi'nin yönetiminde şu isimler yer aldı: Alkın Kalkavan- Murat Aksu- Hamit Altıntop- Yusuf Günay- Ali Düşmez- Talat Papatya- Volkan Can- İbrahim Burkay- Nüket Ezberci- İdil Sürer- Müslüm Özmen- Yalçın Orhan- Erman Kalkandelen- Ramazan Üçdan.

KURULLARIN İSTİFASINI İSTEDİ
Mehmet Büyükekşi, her zamankinden çok farklı bir yönetim kurulu listesi oluşturduğunu söyleyerek, Her bölgeye hitap eden, bir yönetim kurulumuz var. Onlarla birlikte inşallah çok güzel işlerin altında imza atacağız. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde görev yapmakta olan tahkim, disiplin, temsilciler, etik kurulları gibi tüm kurulların istifasını talep ediyorum. Biz bundan sonra bu yola çıkarken bembeyaz yeni bir sayfa açarak bu yolda ilerlemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.