‘Yeni bir seçim kanunu hazırlanmalı’

‘Yeni bir seçim kanunu hazırlanmalı’
Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalına konuk olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’de AK Parti ile birlikte özgürlük anlamında önemli mesafeler kat edildiğini iddia eden Gül, Türkiye’de...

Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalına konuk olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’de AK Parti ile birlikte özgürlük anlamında önemli mesafeler kat edildiğini iddia eden Gül, Türkiye’de hukuk devletinin var olduğunu savundu.
Gül, CHP’li ve HDP’li isimlerin vekilliklerinin düşürülmesiyle ilgili soru üzerine “Anayasaya göre, kesinleşmiş mahkumiyet kararı Genel Kurul’un bilgisine sunulduktan sonra sonuç budur” dedi.
Bakan Gül, belediye başkanlarının seçimine ilişkin yasalarda eksiklik olup olmadığının sorulması üzerine şu yanıtı verdi:
“Bir bütün olarak seçim kanununun ele alınıp yeni bir kanun hazırlanmasının faydalı, gerekli olduğunu düşünüyorum.”

‘Cezaevlerindekiler düşman değil suçlu’

İnfaz düzenlemesiyle ilgili de konuşan Gül, “Bakın cezaevinde olan bir kişi düşüncesi ne olursa olsun düşman değil suçludur. Cezasını mahkemeler vermiştir. Ayrıca farklı bir ayrımcılığa ya da ayrıcalığa ya da kötü muameleye tabi tutulamaz. Bizim ilkemiz, yaklaşımımız budur” dedi.