Yeni Compass geldi, GladIator seneye!

TÜRKİYE’de tek başına Jeep satışlarının yaklaşık yüzde 40’ını oluşturan Compass modeli yenilendi. Yenilenen Compass’ta 1,3 litrelik ve 150 beygirlik motor, 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla kombine ediliyor. Compass’ın şarjlı hibrit (PHEV) versiyonunda ise 1,3 litrelik motorun gücü 240 beygire çıkıyor. PHEV Compass’ta altı vitesli tam otomatik şanzıman gücünü eAWD dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden yola aktarıyor. Urban green ismiyle dikkat çeken bir renge de kavuşan aracın lansmana özel fiyatları ise 459.900 TL ile 799 bin TL arasında değişiyor.


HEDEF 2 BİN ADET
Jeep Türkiye Marka Direktörü Özgür Süslü, 2017 yılından bu yana Türkiye’de en çok büyüyen marka olduklarını belirterek, “Compass’ın satış adetleri de 2017 yılından günümüze 10 katına çıktı. Şimdi yenilenen Compass ile sınıfında en çok satan premium oyuncu olmak istiyoruz. Yıl sonuna kadar 2 bin adeti Compass olmak üzere 5 bin 300 adetlik Jeep satışı hedefliyoruz” dedi. Süslü, Jeep tasarımcılarının Compass’ı yenilerken kabin içi malzeme kalitesi ve araç içi teknolojilere odaklandığını da belirterek, ancak Jeep markasının alameti farikası olan özgün tasarımın da korunduğunu söyledi.
2022’DE GELİYORLAR
Özgür Süslü ayrıca Best FM’e yaptığı açıklamalarda, 2022 yılı başında Jeep Wrangler’in pick-up versiyonu olan Gladiator’ü ve ardından bu yıl tanıtılacak yeni Grand Cherokee’yi Türkiye’ye getireceklerini açıkladı. 264 beygir gücünde 3 litre MultiJet V-6 motor bulunan Jeep Gladiator, Amerikan markanın pick-up segmentine dönüşünü simgeliyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top