‘Yeni Evim Kampanyası’nda başvurular bugün başlıyor

‘Yeni Evim Kampanyası’nda başvurular bugün başlıyor
Kampanya ile İstanbul’da 5 milyon liraya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla’da 3 milyon liraya ve diğer kentler için 2 milyon liraya kadar finansman sağlanabilecek.Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik...

Kampanya ile İstanbul’da 5 milyon liraya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla’da 3 milyon liraya ve diğer kentler için 2 milyon liraya kadar finansman sağlanabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan “Yeni Evim Konut Finansman Programı” kapsamındaki başvurular bugün başlıyor.

Kampanyayla orta gelirli vatandaşların 81 ilde piyasa koşullarına göre çok daha uygun vade yapısıyla ilk konutlarını alabilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda, İstanbul’da 5 milyon liraya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla’da 3 milyon liraya ve diğer kentler için 2 milyon liraya kadar finansman sağlanabilecek.

İlk 3 yıl devlet katkısıyla ödeme kolaylığı ve kredi vadesi boyunca hane halkı geliriyle uyumlu ödeme imkanlarıyla sunulacak finansman modeliyle ilk etapta 100 bin ailenin tamamının birinci el olacak yeni evlerine kavuşması amaçlanıyor. Kampanyada, yüzde 0,69’dan başlayan vade farkı, 15 yıl vadeli, yüzde 10 peşinat, hane gelirinin yüzde 30’unu geçmeyecek taksit oranı ve ilk 3 yıl ödeme kolaylığı sağlanacak.