Yeni normal yayılma hızını zirveye çıkardı

Yeni normal yayılma hızını zirveye çıkardı
Koronavirüs pandemisinde birçok ülke tedbirleri kaldırarak normalleşme sürecine girerken, salgının yayılma hızı haziran ayının ilk iki haftasında zirveyi görerek, şu ana kadar ki en yüksek seviyesine ulaştı.ABD’deki John...

Koronavirüs pandemisinde birçok ülke tedbirleri kaldırarak normalleşme sürecine girerken, salgının yayılma hızı haziran ayının ilk iki haftasında zirveyi görerek, şu ana kadar ki en yüksek seviyesine ulaştı.


ABD’deki John Hopkins Üniversitesi’nden akademisyenlerin hazırladığı rapora göre 3 Haziran tarihinde 24 saat içerisinde 130 binden fazla kişide koronavirüse rastlandı. Sonraki 12 gün boyunca yeni vaka sayısı 120 binin üzerinde seyretti. Bu zamana kadarki en yüksek günlük vaka sayısı ise 24 saatte 138 bin 393 yeni vakayla 11 Haziran tarihinde kaydedildi.


Araştırmada son dönemde ölüm ve vaka sayısında artış yaşanan Güney Amerika Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin birçoğunda test kapasitelerinin yetersiz olduğu vurgulanırken, Libya, Irak, Uganda, Mozambik ve Haiti gibi ülkelerde vaka sayısının her hafta, Brezilya, Hindistan, Şili, Kolombiya ve Güney Afrika gibi yerlerde ise her 14 günde bir iki katına çıktığı ifade edildi.


15 Haziran tiibarıyla ABD 2 milyon 114 bin vaka sayısıyla ilk sırada yer alırken, onu Brezilya (888 bin 271 vaka), Rusya (536 bin 484 vaka) ve Hindistan (343 bin 91 vaka) takip etti.