‘Yeni normal’in sinema kuralları belirlendi

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 25, 2020 / 00:15

Turizm ve Kültür Bakanlığı, ‘Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci’ başlık genelge yayınladı. Genelgeye göre, kültür işletmelerinde kulis ziyareti olmayacak, klimalar dışarıdan çalıştırılacak, seyircilerin ateşi ölçülecek.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un imzasıyla 81 ilin kültür ve turizm müdürlüğüne, Türkiye Otelciler Federasyonu’na, Türkiye Otelciler Birliği’ne, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’ne, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği’ne ‘Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci’ konulu genelge gönderildi.

Alınması gereken önlemler şöyle sıralandı:

KAPASİTE BELİRLENECEK

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi esas alınarak alınacak önlemleri belirlemek üzere ‘Eylem Planı’ hazırlanacak.

İşletmeler, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ziyaretçi/seyirci/katılımcı kabulü yapacak. Sosyal mesafe planına uygun olarak belirlenen kapasite tesis girişine ve her bir salonun girişine ayrı ayrı asılacak.

ATEŞ ÖLÇÜLECEK

Ziyaretçi/seyirci/katılımcılara, girişte termal kamera veya temassız ateş ölçümü uygulanacak, 38 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde, işletmeye alınmayarak bir sağlık kuruluşuna başvurması için uyarılacak.

Ziyaretçi/seyirci/katılımcıların tesise maske ile girmeleri ve içeride bulundukları süre boyunca maske takmaları sağlanacak. Maskesi olmayanlara, girişte verilmek üzere maske bulundurulacak.

YIĞILMALAR ÖNLENECEK

Ayrıca seanslar arası yığılmaları ve çakışmaları önleyecek şekilde sinema, tiyatro, konser gibi gösterilerin başlama, giriş-çıkış ve ara saatleri ayarlanacak, mümkün olan en az kapasitede salonun kullanımı sağlanacak mümkünse kullanılan salon sayısının toplam sayının üçte birini geçmemesine özen gösterilecek.

Seyirci koltuklarında kişiler arası her yönden bir koltuk boşluk bırakılarak, salon kapasitesinin yüzde 60’ını aşmamak kaydıyla sosyal mesafe planına uygun oturum düzeni sağlanacak.

KULİSTE ZİYARET OLMAYACAK

Kulislere ziyaretçi kabul edilmeyecek. Genelgedeki esasların sürece bağlı olarak zaman içerisinde güncelleneceği de kaydedildi. İşletmelerin faaliyetlerine başlayacakları tarih ise açıklanmadı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top