Yeni normalleşme hazırlıkları

Yeni normalleşme hazırlıkları
Koronavirüs tedbirleri kapsamında “yeni normal” olarak adlandırılan dönemde Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde yeni kurallar getirildi. Bundan böyle tatilciler plajda rastgele güneşlenemeyecek, 9 metrekarelik...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında “yeni normal” olarak adlandırılan dönemde Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde yeni kurallar getirildi. Bundan böyle tatilciler plajda rastgele güneşlenemeyecek, 9 metrekarelik özel belirlenen alanları kullanabilecek. Ayrıca artık plajda sigara içmek de yasak.
Kısıtlamaların kaldırılmaya başlandığı “yeni normal” olarak adlandırılan salgın sonrası dönemde hayatımızdaki birçok şey farklılaşacak.
Sosyal mesafe kuralı yeni dönemde büyük önem kazanırken, Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde de benzer bir uygulama devreye girdi. Uygulama kapsamında sahilin belediyeye ait halk plajı kısmında, sahile sabitlenen ahşapların etrafı halatlarla sarılarak 9 metrekarelik özel alanlar oluşturuldu.
Yeni düzende sahillere de bazı yasak ve kurallar getirildi. Sahile gelen herkes soyunma kabinlerinin olduğu noktada yer alan turnikelerde kontrollerden geçecek. 9 metrekarelik özel alanları aynı aileden yalnızca 3 kişi kullanabilecek.
Soyunma kabinlerinin ve duş alanlarının olduğu yerlerde sosyal mesafe şeritleri yer alacak. 9 metrekarelik alanda şezlong, şemsiye ve masayı kullanan tatilci ayrıldıktan sonra alan dezenfekte edilecek ve 20 dakika süresince yeni bir kişi alınmayacak.
Giriş ve çıkışların farklı yerlerden yapılacağı plajda artık sigara içmek de yasaklandı. Yetkililer, izmaritlerden virüsün bulaşma ihtimaline karşı kumsaldaki halatla çevrili alanda sigara içmeyi yasakladıklarını, sigara içenler için ayrı bir alan oluşturacaklarını söyledi.